Ο Άλκης Δαυίδ θα πληρώσει 58 εκατ. δολάρια για σεξουαλική παρενόχληση

32

Μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη έχει για άλλη μία φορά ο Ελληνοκύπριος πολυεκατομμυριούχος, Άλκης Δαυίδ, καθώς πρώην εργαζόμενές του τον έχουν καταγγείλει για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο εκκεντρικός κληρονόμος του Ανδρέα Δαυίδ και μεγαλομέτοχος του ομίλου Λεβέντη-Δαυίδ, που έχει στην ιδιοκτησία του εργοστάσια εμφιάλωσης της Coca-Cola σε 28 χώρες αυτή τη φορά καλείται να πληρώσει 58 εκατ. δολάρια σε μια βοηθό του στο Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, το Ανώτερο Δικαστήριο της Κομητείας του Λος Άντζελες δικαίωσε τη Μαχίμ Καν, η οποία υπήρξε βοηθός παραγωγής στις εταιρίες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Δαυίδ FilmOn TV και Alki David Productions Inc., επιδικάζοντάς της αποζημίωση – μαμούθ.

Η ετυμηγορία ήταν «μια υπενθύμιση σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να ξεφύγουν από το νόμο και να πληγώνουν τους άλλους», είπε η Καν σε δήλωσή της στο AFP.

Η δικηγόρος της γυναίκας είπε πως η αποζημίωση που ενέκρινε το δικαστήριο είναι από τις μεγαλύτερες στη νομική ιστορία των ΗΠΑ.

«Σε αυτό το κίνημα “Me Too”, γυναίκες όπως η κυρία Καν δεν είναι πλέον υποχρεωμένες να σιωπούν», είπε χαρακτηριστικά η δικηγόρος της.

Οι συνήγοροι της Καν προσκόμισαν αποδεικτικά στοιχεία που ανέφεραν ότι δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, ο Άλκης Δαυίδ την άρπαζε από το λαιμό και την υποχρέωνα προσποιηθεί στοματικό σεξ. Είπαν επίσης στους δικαστές ότι ο κατηγορούμενος επανειλημμένα την παρενοχλούσε σεξουαλικά. Ο Δαυίδ όπως ήταν αναμενόμενο αρνήθηκε τις κατηγορίες και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr