Ο Ακσόι τα βάζει με το Δένδια: «Οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν θα λειτουργήσουν»

by news

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι μίλησε για τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας.

Παράλληλα, ο ίδιος έδωσε σκληρή απάντηση στον Νίκο Δένδια, με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας χαρακτήρισε αβάσιμες τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ, υπογραμμίζοντας ότι «οι διερευνητικές συνομιλίες σταμάτησαν το 2016 κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας. Ο ισχυρισμός ότι για αυτό ευθύνεται η Τουρκία, έχει ως στόχο να παραπλανήσει το κοινό».

Έπειτα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «με τον ίδιο τρόπο δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια ότι στις διερευνητικές επαφές τίθεται ένα μόνο θέμα. Στόχος των συνομιλιών αυτών είναι να υπάρξει λύση σε όλα τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών που σχετίζονται μεταξύ τους», απορρίπτοντας τη θέση της Αθήνας ότι στις διερευνητικές θα συζητηθεί μόνο το θέμα της δικαιοδοσίας στις θαλάσσιες ζώνες.

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στα Βαρώσια, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: «είναι γελοίοι οι ισχυρισμοί ότι οι άνθρωποι που κολυμπούν στην περιοχή παραβιάζουν τη διεθνή ασφάλεια και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Επίσης ανέφερε ότι «οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν θα λειτουργήσουν» κατηγορώντας την Ελλάδα για έλλειψη ειλικρίνειας.

Τέλος, αναφερόμενος στην τουρκική Navtex που ανακοινώθηκε για την 28η Οκτωβρίου ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο, σημείωσε ότι αποτελεί «απάντηση» στην ελληνική NAVTEX για τις 29 Οκτωβρίου, που παραβιάζει τη συμφωνία του 1988.

Σχετικα Αρθρα