Ο Άδωνις υπέρ των ΣΥΡΙΖΑίων και της Τζούλη

by MANIFESTO

Ο Άδωνις είναι εν εξάλλω. Το δηλώνω εξαρχής διότι ενδέχεται να τον δείτε ξαφνικά σε κάποιο κανάλι και να μην πιστεύετε στα μάτια σας. Ο Αδωνις είναι εν εξάλλω και η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον πρωταγωνιστή των τελευταίων ημερών Παπαγγελόπουλο.

Είναι δε τόσο κατασταλαγμένος και τόσο σίγουρος για το ποιος ευθύνεται για την κατάστασή του, ώστε το Σάββατο που συνομίλησα μαζί του δεν μπόρεσα – σχεδόν – να αρθρώσω λέξη. Μόλις είχε διαβάσει και αυτός το νέο συγκλονιστικό δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» για το παρακράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και είχε σταθεί στον αδιανόητο χαρακτηρισμό «σούργελο», με τον οποίο «στόλισε» την ερίτιμο σύζυγο του Κομμένου, Ελένη, και επί το καλλιτεχνικότερο, Ελενα Τζούλη, ο Παπαγγελόπουλος.

«Πρόκειται», μου είπε, «για μια άθλια επίθεση εις βάρος μιας κυρίας. Παρά τα όσα με χωρίζουν από τον Κομμένο, δεν μπορώ να αφήσω να περάσει απαρατήρητος ο σεξιστικής φύσεως χαρακτηρισμός εις βάρος της κυρίας Τζούλη. Αισθάνομαι την ανάγκη να καταγγείλω τη συμπεριφορά αυτού του κυρίου και θα ζητήσω από τη Γραμματεία Ισότητας της κυβέρνησης να τον καταδικάσει για ρατσιστική και σεξιστική επίθεση εις βάρος μιας γυναίκας».

Εμεινα έκπληκτος από την απόφασή του, η οποία προφανώς είναι αποτέλεσμα εσωτερικών διεργασιών, αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι οι σχέσεις του με το ζεύγος Κομμένου ήταν περίπου… πολεμικού χαρακτήρα. Αλλά η αστική του ευγένεια τον έκανε να εξεγερθεί και να θελήσει να διαμαρτυρηθεί για μία συμπεριφορά επιεικώς ανοίκεια, η οποία εν τέλει αποτελεί όνειδος για το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Ακου «σούργελο»…

Το δεύτερο που έχει φέρει τον φίλο Αδωνι στα όριά του είναι η διατυπωμένη άποψη του Παπαγγελόπουλου για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικότερα ότι είναι «τεμπέληδες» και εν ολίγοις άχρηστοι.

«Μα είναι δυνατόν να καθυβρίζονται κατ’ αυτόν τον τρόπο οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ;» μου είπε.

– Και εσάς τι σας ενδιαφέρει; τον ρώτησα απλοϊκά…

«Με ενδιαφέρει, κύριε, πώς δεν με ενδιαφέρει όταν καθυβρίζονται συνάδελφοί μου, αντιπρόσωποι του έθνους.

Είναι δυνατόν; Ο καθείς εξ αυτών αντιπροσωπεύει μερικές χιλιάδες συμπατριωτών μας, είναι δυνατόν να τους υβρίζει έτσι ένας υπουργός, και μάλιστα προερχόμενος από άλλο χώρο; Το καταγγέλλω και υποθέτω ότι και αυτοί το ίδιο θα έκαναν για μένα ή για την παράταξή μας. Κοιτάξτε, όταν υβρίζεται σύσσωμη μια κοινοβουλευτική ομάδα, είναι προφανές ότι πρόκειται πλέον για θέμα δημοκρατίας, την οποία οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε»…

Συγκινητικό…


του Γιώργου Παπαχρήστου από τη στήλη Στίγμα στα Νέα

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα