Προκάλεσα τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά να διαψεύσει την καταγγελία του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά δεν το έκανε δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

«Θα ήταν πάρα πολύ εύκολο να πει ο κ. Παππάς, ποτέ δεν έχω πάει το σπίτι του κ. Μαρινάκη αυτά είναι ψέματα ούτε στο γραφείο του. Ο κ. Παππάς αν και μονίμως μου απαντάει στο Twitter έχουμε συχνή επικοινωνία για τη συγκεκριμένη περίπτωση, από χθες έχει πλήρη σιγή ασυρμάτου. Άρα συνάγει το συμπέρασμα κάθε λογικός άνθρωπος ότι κάτι άλλο συμβαίνει» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Σημείωσε πως εάν οι καταγγελίες είναι αληθείς τότε όλη αυτή η ιστορία καθιστά τον Νίκο Παππά κατηγορούμενο σε απιστία κατά του Δημοσίου: «Όσο αργεί η διάψευση τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες το γεγονός να είναι αληθές, όλη αυτή η ιστορία καθιστά τον υπουργό κ. Παππά συνένοχο σε απιστία κατά του δημοσίου, σε απόπειρα απάτης κατά του ελληνικού Δημοσίου.

Ο νόμος του κ. Παππά προέβλεπε ότι όσοι συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να έχουν οικονομική ευρωστία και αυτοτέλεια και ίδια κεφάλαια εάν υποτεθεί ότι ο κ. Παππάς γνώριζε ότι ένας από όλους που είχαν πάρει άδεια- στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Καλογρίτσας- δεν είχε την αναγκαία οικονομική επιφάνεια και έπαιζε ο ίδιος το ρόλο του μεσολαβητή για να του βρει τα λεφτά, είχε παραβιάσει ο Ν.Παππάς το νόμο του Ν.Παππά και τον είχε παραβιάσει με σκοπό να εξαπατήσει το ελληνικό δημόσιο, διότι το ελληνικό δημόσιο προϋπέθετε ότι αυτός που θα ερχόταν θα είχε την οικονομική αυτοτέλεια, ενώ ο κ. Παππάς γνώριζε ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν είχε την οικονομική αυτοτέλεια για αυτό και ζητούσε δανεικά. Δεν είναι κακουργηματάκι είναι κακουργηματάρα γιατί είναι κατά του Δημοσίου η απόπειρα απάτης και έχει ισόβια. Δεν είναι δηλαδή ζήτημα μόνο διαπλοκής έχει και ποινική διάσταση αυτό.»

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επανήλθε στο θέμα που ανέδειξε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τον Ιππόδρομο, δίνοντας το χρονικό των όσων έγιναν: «Μια εταιρεία έχει κάνει μια σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο κατόπιν διαγωνισμού, η σύμβαση κυρώνεται με νόμο στη Βουλή και προβλέπει ενοίκιο 2,2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για 20 χρόνια. Στα 3 χρόνια η εταιρεία λεει ‘δεν βγαίνω, έχω ζημία’, σταματάει να πληρώνει το ενοίκιο και λέει θα φαληρίσω. Αντί το ελληνικό δημόσιο να στραφεί κατά της εταιρείας για την εφαρμογή των όρων της συμβάσεως και να διεκδικήσει τα χρωστούμενα, σημειωτέον ότι η μητρική εταιρεία είναι ζάμπλουτη γιατί είναι ο ΟΠΑΠ, αποφασίζει η κυβέρνηση για να δείξει την καλύτερη διάθεση στην εταιρεία και χαρίζει με νόμο όλα τα απαιτούμενα ποσά από το Δημόσιο. Μειώνει το ενοίκιο από 2,2 εκατ. το χρόνο στα 200.000 και παίρνει και μια σειρά άλλων υπέρ της εταιρείας ρυθμίσεις, να συμψηφίζονται ενεργητικό με παθητικό, να συμψηφίζουν ότι εργασίες έχουν γίνει στα κτίρια.»

Για τη στάση του κ. Παπαγγελόπουλου στις υποθέσεις Πετσίτη και Novartis, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι είναι υπουργός ΣΥΡΙΖΑ, άρα θα υπερασπιστεί την κυβέρνηση και η αναφορά του για τη Novartis έγινε απλά και μόνο για να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους και στον Πετσίτη για να υπερασπιστεί την κυβέρνηση.

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν είναι δικαστής ούτε εισαγγελέας, είναι υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν κάποτε στο παρελθόν εισαγγελέας» κατέληξε.