Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στην καρδιά των Εξαρχείων, κοντά στη συμβολή της οδού Καλλιδρομίου και του λόφου Στρέφη, μετά το πέρας συναυλίας στην περιοχή. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., ομάδα περίπου 50 ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πέτρες σε αστυνομικές δυνάμεις, προκαλώντας χάος και σημαντικές ζημιές.
Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ οι συγκρούσεις διήρκεσαν περίπου μία ώρα, με την περιοχή να μετατρέπεται σε πραγματικό πεδίο μάχης. Οι ταραχοποιοί έστησαν οδοφράγματα, έβαλαν φωτιές σε κάδους και προκάλεσαν ζημιές σε οχήματα και καταστήματα.
Ο απολογισμός είναι βαρύς:
- 21 αυτοκίνητα υπέστησαν φθορές,
- 5 εξ αυτών καταστράφηκαν ολοσχερώς,
- ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά,
- ενώ 72 προσαγωγές καταγράφηκαν κατά την επιχείρηση αποκατάστασης της τάξης.
Επιπλέον, καταστροφές εντοπίστηκαν σε μία κατοικία, ένα εμπορικό κατάστημα, και δεκάδες κάδοι απορριμμάτων παραδόθηκαν στις φλόγες.
Καλλιδρομίου. #εξαρχεια #antireport pic.twitter.com/4R8hqwQlSC
— Blondie (@Nimia82076477) April 12, 2025
Εξαρχεια τώρα 🔥 #exarchia #fires #police pic.twitter.com/uIe1Z7OH8I
— Pantelis Koimtzoglou (@pkoimtzo) April 12, 2025
Οι αρχές εξετάζουν το υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής και μαρτυρίες για να εντοπίσουν άτομα που συμμετείχαν στις βιαιότητες. Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων.
Δείτε εικόνες









ΕΙΚΟΝΕΣ:EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣΤΖΟΥΜΑΣ