Νέα προειδοποίηση προς το Ιράν απηύθυνε ο Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας πως οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν ξανά τη χώρα με σκληρό τρόπο.
«Τους χτυπήσαμε σκληρά χθες. Θα τους χτυπήσουμε ξανά σκληρά σήμερα και θα δούμε τι θα συμβεί με τη συμφωνία», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο.
«Αν είχαν πυρηνικό όπλο, δεν θα υπήρχε Ισραήλ, δεν θα υπήρχε Μέση Ανατολή και σίγουρα θα μας είχαν χτυπήσει», πρόσθεσε.
Όταν δημοσιογράφος του ζήτησε να διευκρινίσει αν αυτό σημαίνει επανάληψη των βομβαρδισμών, απάντησε αναφερομενος στο περιστατικό κατά το οποίο αμερικανικό στρατιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε στον Κόλπο του Ομάν:
«Ναι, λοιπόν, με βάση το ελικόπτερο, υποθέτω ότι έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε αυτό».
«Θα πρέπει να υπογράψουν τη συμφωνία. Είναι μια καλή συμφωνία», ανέφερε, προσθέτοντας ότι απαγορεύει στο Ιράν να αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα.
«Δεν ξέρω τι κάνουν», δήλωσε ενώ είπε ότι η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί «με πλήρη διαπραγμάτευση», αλλά το Ιράν συνεχίζει να «παρακολουθεί».