Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση Τραμπ-Μελόνι με αιχμές για Ιράν και Πάπα.

Σε ιδιαίτερα αιχμηρό τόνο τοποθετήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στρέφοντας τα πυρά του κατά της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις της.

Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, εμφανίστηκε έκπληκτος από τη στάση της, δηλώνοντας: «Η Μελόνι αρέσει στον κόσμο; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είμαι σοκαρισμένος, νόμιζα ότι είχε θάρρος, αλλά έκανα λάθος».

Η αντίδρασή του έρχεται μετά την τοποθέτηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού, η οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτη» ανάρτηση του Τραμπ που σχετιζόταν με τον Πάπας Λέων ΙΔ’.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανήλθε με ακόμη πιο σκληρή ρητορική, επισημαίνοντας: «Είναι η Μελόνι η οποία είναι απαράδεκτη, διότι δεν την ενδιαφέρει αν το Ιράν έχει πυρηνικά όπλα και το ότι θα τίναζε στον αέρα την Ιταλία μέσα σε δύο λεπτά, αν είχε την δυνατότητα».