«Η απόφαση της Αρχής έδειξε ότι η ιστορία των e-mails που με αφορούσε, ήταν «μυθιστόρημα»», επισημαίνει ο πρώην Γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Θεοδωρόπουλος, σχολιάζοντας την δικαίωση του για την υπόθεση της διαρροής των emails, αφήνοντας αιχμές για συγκεκριμένα ΜΜΕ, για επιχείρηση πολιτικής και ηθικής εξόντωσής του. 

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, αισθάνεται δικαιωμένος για την απόφαση, η οποία αποδεικνύει την αθώωσή του. Αναφέρεται εκτενώς στη λάσπη που δέχτηκε η Νέα δημοκρατία, στην πορεία για τις ευρωεκλογές και το προσωπικό κόστος που επωμίστηκε. 

Κλείνοντας κάνει μία ριζοσπαστική πρόταση για μια γενναία μεταρρύθμιση της πολιτικής επικοινωνίας προσαρμοσμένη στην Ελλάδα του 2030 και όχι στην Ελλάδα του 1980.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του

«Σήμερα αισθάνομαι κατά 90% δικαιωμένος. Η απόφαση της Αρχής έδειξε ότι η ιστορία των e-mails που με αφορούσε, ήταν «μυθιστόρημα» και πώς αποδείχθηκε ότι είμαι αθώος 100% σε ότι αφορά την κατηγορία ότι ήμουν κομιστής, αφού ουδέποτε είχα την παραμικρή σχέση με το ΥΠΕΣ και ότι επιχειρήθηκε τον Μάρτιο από συγκεκριμένα ΜΜΕ και οικονομικά συμφέροντα να μου καταλογιστούν ευθύνες που δεν μου αναλογούσαν.

Στην πορεία προς τις Ευρωεκλογές, προστάτεψα την Παράταξη από την λάσπη και τις ανυπόστατες ιστορίες, επιλέγοντας την απόλυτη σιωπή, με τεράστιο προσωπικό κόστος. Έχοντας εκπληρώσει το καθήκον μου στο ακέραιο, στόχος μου είναι πλέον η πλήρης νομική και ηθική μου δικαίωση. Δεν θα αφήσω τίποτα να πέσει κάτω και δεν συμβιβάζομαι με τίποτα λιγότερο.

Σε ότι αφορά την απόφαση, το μοναδικό “λάθος” μου σύμφωνα με την Αρχή, είναι ότι υπήρξα ενδιάμεσος κρίκος σε μια εσωτερική διακίνηση εκλογικών καταλόγων, τους οποίος έλαβα από στέλεχος της ΝΔ για στατιστική ανάλυση των εκλογών του 2023 και τον Ιανουάριο μεταβίβασα στην Εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωομάδας της ΝΔ. Ταυτόχρονα υπάρχει μια ισχυρή μειοψηφία μελών της Αρχής, που επιχειρηματολόγησαν υπέρ της πλήρους απαλλαγής όλων, θεωρώντας πώς δεν τεκμηριώνεται καμία παραβίαση του GDPR από πλευράς μου ή της Νέας Δημοκρατίας. Συνεπώς, προχωράω άμεσα σε αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ για το πρόστιμο των 10.000 ευρώ, παρότι αν και το μικρότερο στην υπόθεση, είναι αδικαιολόγητο και 100% άδικο. Θεωρώ βέβαιη την πλήρη & αμετάκλητη δικαίωση μου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σχετικά με την διαδικασία, δεν τηρήθηκε ο νόμος, ούτε και το Σύνταγμα. Έχω υποβάλει αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη, επειδή η Αρχή δεν προστάτευσε τα δικαιώματα μου, με αποκορύφωμα την διαρροή της δικογραφίας με Δελτίο Τύπου τον Σεπτέμβριο, ενώ εξελισσόταν η έρευνα.

Τέλος, θεωρώ πώς υπάρχουν σημεία στην εκλογική νομοθεσία που χρήζουν δεύτερης ματιάς. Δεν νοείται να δίνεται νομίμως η πλήρης διεύθυνση διαμονής ανηλίκων 16 ετών σε όλα τα κόμματα και να μην το γνωρίζει κανένας. Οφείλει η Νέα Δημοκρατία, να αξιοποιήσει την συγκεκριμένη ιστορία, ώστε με θάρρος η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια γενναία μεταρρύθμιση της πολιτικής επικοινωνίας προσαρμοσμένη στην Ελλάδα του 2030 και όχι στην Ελλάδα του 1980».

Δείτε την ανάρτηση