Ο Νίκος Ρωμανός απάντησε στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με την υπογειοποίηση του ηλεκτρικού δικτύου, ενώ υπογράμμισε ότι οι πυρκαγιές σπάνια οφείλονται σε βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ.
Ο κ. Ρωμανός παρουσίασε τα πραγματικά μεγέθη του δικτύου, εξηγώντας ότι μια συνολική παρέμβαση σε όλη την επικράτεια θα απαιτούσε εξασφάλιση πόρων που αγγίζουν τα όρια του εξωπραγματικού. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «επειδή ακούω αυτή την κριτική για υπογειοποιήσεις δικτύων κτλ, να το πούμε καθαρά: το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ είναι ουσιαστικά 5 φορές η περίμετρος της Γης».
Συνεχίζοντας την επιχειρηματολογία του, ο κ. Ρωμανός σημείωσε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί μια στοχευμένη στρατηγική ιεράρχησης των έργων, δίνοντας προτεραιότητα στις περιοχές υψηλού κινδύνου, αντί για οριζόντιες και ανεφάρμοστες εξαγγελίες.
«Προφανώς, καταλαμβαίνει κανείς ότι αν θες να υπογειοποιήσεις όλο αυτό το δίκτυο, μιλάμε για δεκάδες δισ. Κατά προτεραιοποίηση, υπογειοποιούνται συγκεκριμένα κομμάτια του δικτύου», επεσήμανε με έμφαση.
Παράλληλα, το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την αντιπολίτευση για εύκολη συνθηματολογία, επικαλούμενος τα επίσημα στατιστικά δεδομένα για τις αιτίες εκδήλωσης των δασικών πυρκαγιών στη χώρα.
Υποστήριξε ότι η διασύνδεση του συνόλου των πυρκαγιών με το εναέριο δίκτυο ηλεκτροδότησης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καταλήγοντας: «Αυτός ο εύκολος λαϊκισμός - αν δείτε τα στατιστικά, πολύ μικρό κομμάτι πυρκαγιών προέρχονται από τέτοιους παράγοντες».