«Είτε σε μαχητικό, είτε σε πυροσβεστικό αεροσκάφος, οι χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας είναι προσηλωμένοι στο καθήκον», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συλληπητήρια ανάρτησή του ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας και νυν βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία Νίκος Παναγιωτόπουλος με αφορμή τον σημερινό (25/7) χαμό των δύο πιλότων Canadair που επιχειρούσαν στη φωτιά στην Κάρυστο. Πιο συγκεκριμένα, στη συνέχεια, τόνισε πως «τιμούν τον όρκο τους με αυταπάρνηση και ανδρεία».

Επίσης, όπως εξήγησε: «Η πτώση του CL215 στην Κάρυστο οφείλεται στον αδυσώπητο πόλεμο με τις φλόγες που ξεπερνά τις φυσιολογικές αντοχές όλων μας». Στο τέλος, κατέληξε, λέγοντας: «Στέρησε δύο Ικάρους από την ΠΑ και δύο Ήρωες από τις οικογένειές τους. Αθάνατοι!»

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα 25 Ιουλίου, το μεσημέρι έχασαν τη ζωή τους πάνω στο καθήκον ο σμηναγός (Ι) Χρήστος Μουλάς, 34 ετών, και ο ανθυποσμηναγός (Ι) Περικλής Στεφανίσης, 27 ετών, ενώ επιχειρούσαν στην πυρόσβεση της Καρύστου ως πιλότοι Canadair CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ειδικότερα, το Canadair έκανε ρίψη νερού από χαμηλό ύψος όταν, κατά τη διάρκεια ελιγμού συνετρίβη σε χαράδρα και τυλίχτηκε στις φλόγες. Σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση το οπτικό υλικό, το αεροσκάφος τη στιγμή που έκανε την προσβολή της φωτιάς στον και στη φάση της άφεσης του νερού προσέκρουσε με το δεξί φτερό σε δέντρο, αποκόπηκε ο δεξιός πλωτήρας, γεγονός που αύξησε τη δεξιά κλίση του αεροσκάφους και προσέκρουσε στο έδαφος.