Νέα σελίδα ισχύος για το Πολεμικό Ναυτικό χαρακτήρισε ο τέως υπουργός Άμυνας και βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος την καθέλκυση της πρώτης από τις τρεις σύγχρονες φρεγάτες τύπου Belharra, του «Κίμωνα», στα ναυπηγεία της Λοριάν.

Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο «Κανάλι 1», ο κ. Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε ότι ο «Κίμων» θα ενταχθεί στον στόλο στις αρχές του 2025, μερικούς μήνες μετά θα ακολουθήσει η δεύτερη φρεγάτα και στις αρχές του 2026 η τρίτη. 

Παναγιωτόπουλος: Με συγκεκριμένο προγραμματισμό η θωράκιση των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο τέως υπουργός τόνισε πως η θωράκιση των Ενόπλων Δυνάμεων έγινε βάσει συγκεκριμένου προγραμματισμού και προτεραιοποίησης που ενέκρινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο αυτό η Πολεμική Αεροπορία ενισχύθηκε με δεκαοκτώ υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη “Rafale”. Χάρη στη Συμφωνία Εν Συνεχεία Υποστήριξης που υπεγράφη επί υπουργίας του, αυξάνονται οι διαθεσιμότητες των μαχητικών Μιράζ 2000-5, αλλά και προχωρεί η αναβάθμιση των F-16 στην εκδοχή Viper. 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι πρέπει να συνεχιστεί η υλοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων που έχουν δρομολογηθεί διότι με τον τρόπο αυτό θα επαυξηθεί η αποτρεπτική ικανότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή. Κλείνοντας, σχολίασε ότι η πρόσκτηση σύγχρονων αμυντικών συστημάτων αποτελεί δέσμευση προς τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τα στελέχη που εργάζονται για να αποτελεί η Ελλάδα τον αδιαμφισβήτητο πυλώνα ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας που αναγνωρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.