Προφανώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι άπαντες πάσχουμε από απώλεια μνήμης, ή ότι οι ανακολουθίες του δεν αποτυπώνονται στο συλλογικό υποσυνείδητο.

 

Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 

Φρονώ ότι οι ανακολουθίες του Αλέξη Τσίπρα, αποτελούν σημαντικότατο λόγο που είναι απαξιωμένος στην πλειοψηφία των πολιτών και καθηλωμένος δημοσκοπικά. Ψέματα, κουτσαβακισμός και άγνοια σε βασικά ζητήματα της ζωής τον ακολουθούν και τον χαρακτηρίζουν.

Ομως, δεν είναι πια κάποιος που μπορεί να λέει άφοβα ψέματα και μετά να περιμένει να μην τα θυμάται κανένας. Εχει δοκιμαστεί, έχει κυβερνήσει. Ούτε μπορεί να επιζητεί συνεχή αναταραχή για να επιβιώνει ο ίδιος και η Αριστερά, όπως ανέφερε η κυρία Αχτσιόγλου σε μια κρίση ειλικρίνειας. Μα φαίνεται, ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πρόβλημα να λέει σήμερα διαφορετικά πράγματα απ’ όσα έλεγε χθες.

Προσέξτε: κατακεραυνώνει σήμερα τον Μητσοτάκη για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη με νόμιμη διαδικασία, μα αλλάζει κουβέντα όταν του λένε για τις παρακολουθήσεις Πιτσιόρλα, Λαφαζάνη κ.ά.

Προσέξτε: χαλάει τον κόσμο για παράνομα συστήματα παρακολούθησης και βαλιτσάκια που υπάρχουν στα χέρια ιδιωτών ή εταιρειών και επιρρίπτει ευθύνη στον πρωθυπουργό, όμως δεν βγάζει άχνα από την αποκάλυψη ότι ο υπουργός του Τόσκας προέβη σε απευθείας ανάθεση έργου, αξίας 1,4 εκατ. ευρώ σε εταιρεία που ελέγχεται σήμερα για υπόθεση ύποπτου λογισμικού και ιδιωτικών υποκλοπών. Η οποία υπήρχε και επί των ημερών του. Μάλιστα, μετά την απευθείας ανάθεση προσέλαβε ως υπάλληλό της τον υιό Τόσκα! Νομίζει ο Αλέξης Τσίπρας ότι δεν καταλαβαίνει ο κόσμος την υποκρισία;

Πάμε παρακάτω. Σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του στο STAR, ζήτησε τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα. Δηλαδή, το εντελώς αντίθετο από αυτό που είχε πει στη Βουλή ως πρωθυπουργός, στις 17 Μαρτίου 2017, όταν και ισχυρίστηκε ότι δεν μειώνει τον ΦΠΑ επειδή η μείωση δεν θα φτάσει στον καταναλωτή από τις αλυσίδες των σουπερμάρκετ. Κι αφού δεν θα έφτανε το 2017, γιατί να φτάσει τώρα, όπως ζητεί;

Προφανώς θεωρεί ότι όλοι πάσχουμε από απώλεια μνήμης. Ή ότι οι ανακολουθίες, τα πριν και τα μετά, δεν αποτυπώνονται στο συλλογικό υποσυνείδητο.

Ξέρετε κάτι; Είναι πρωτοφανής η άνεση με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας λέει ψέματα, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και σήμερα λέει διαφορετικά πράγματα απ’ ό,τι στο παρελθόν. Κι αυτό δεν μπορεί παρά ν’ αποτελεί υπερόπλο του Μητσοτάκη. Κι επειδή δεν αρκεί η «ομάδα αλήθειας» από τη ΝΔ να τα αναδεικνύει, ας αναζητήσουν τρόπους να δείχνουν ότι ο λαϊκισμός, η ανακολουθία και τα ψέματά του δεν έχουν όρια και φραγμούς…