Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 

Τα λέμε και τα γράφουμε από τη στιγμή που η «επιχείρηση παρακολουθήσεις» τέθηκε σε εφαρμογή, κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ.  Από τη στιγμή, δηλαδή, που μπήκε πάλι η λάσπη στον ανεμιστήρα προκειμένου να εκτοξευθεί. Οχι μάλιστα όπου να ’ναι, αλλά μόνο στον Μητσοτάκη. Αλλωστε, σύσσωμη η Κουμουνδούρου αλλά και πολλοί άλλοι, ενίοτε περιστασιακοί φίλοι της, αγαπάνε να μισούν τον Μητσοτάκη.

Λάσπη, λάσπη, λάσπη. Την πετάνε κάποιοι και –λες κι είναι συνεννοημένος μαζί τους– την υιοθετεί ο Αλέξης Τσίπρας. Γίνεται συστηματικά αυτό εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Να, τρανταχτό παράδειγμα οι λίστες των υποκλοπών που δημοσιεύθηκαν σε δόσεις σε μια εφημερίδα προσκείμενη στην αξιωματική αντιπολίτευση, που είχε πρωτοστατήσει στη σκευωρία της υπόθεσης Novartis, με τα κρεμασμένα στα μανταλάκια πολιτικά πρόσωπα. Για να πάμε σε εκλογές με κατηγορούμενο τον πρωθυπουργό… Μόλις δημοσιεύθηκαν αυτές οι λίστες, ο Αλέξης Τσίπρας εγκάλεσε τον Μητσοτάκη, ουκ ολίγοι καθηγητές ΑΕΙ ζήτησαν την παραίτησή του και άλλοι προφήτευαν ότι είναι ζήτημα χρόνου η πτώση του. Και η αντικατάστασή του από τον Νίκο Δένδια ή τη… «Ελληνίδα Θάτσερ, προερχόμενη από ισχυρή επιχειρηματική οικογένεια», όπως έγραψε η «Αυγή». Βοούσε ο τόπος. Μετά μπήκαν στο παιχνίδι οικονομικοί ολιγάρχες και άνθρωποί τους. Και απέραντη φημολογία…

Ωσπου ο συνήγορος της εφημερίδας παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν τις καταγγελίες για τους υπευθύνους των υποκλοπών και τις λίστες. Οπως είπε, «υπάρχει αδυναμία κτήσης ή ανάκτησης αποδεικτικών στοιχείων για τις υποκλοπές του Pretador».

Γελά και το παρδαλό κατσίκι.

Εχει κι άλλο. Οταν ο συνήγορος, γνωστός από το σκάνδαλο Κοσκωτά, ρωτήθηκε πώς αποδεικνύεται ευθύνη του Μητσοτάκη, απάντησε… με «προστατευόμενους μάρτυρες»! Δηλαδή, μια από τα ίδια, με κατευθυνόμενους κουκουλοφόρους.

Μετά την ηχηρή κατάρρευση των λιστών, εμφανίστηκε η Θεανώ Φωτίου, που η μέγιστη πολιτική προσφορά της στην κοινωνία ήταν η συνταγή για τα γεμιστά. Αναφερόμενη στο Ταμείο Ανάκαμψης είπε –σε μια τεράστια κρίση ειλικρίνειας– «γι’ αυτό το Ταμείο γίνονται όσα παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες από επιχειρηματίες που προφανώς δεν έμειναν ευχαριστημένοι. Το θέμα των υποκλοπών συνδέεται ευθέως με τα 72 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ»!

Κι όταν κατάλαβε τι δώρο προσέφερε στον Μητσοτάκη και πόσο συντελεί στην κατάρρευση της νέας επιχειρούμενης σκευωρίας, είπε το κλασικό περί παρερμηνείας των λόγων της.

Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν της έστειλαν λουλούδια από το Μέγαρο Μαξίμου…