Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 

Αν κάποιος επιθυμεί να απαξιώσει πλήρως τον Ανδρουλάκη, δεν έχει παρά να τον παροτρύνει να μιλάει και να δίνει συνεντεύξεις. Σε λίγο καιρό θα συγκρίνεται με τον… αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού. Αλλωστε, μην ξεχνάμε ότι εδοξάσθη (εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ) κρυπτόμενος, χωρίς να πει το παραμικρό.

Ο Ανδρουλάκης λοιπόν μας είπε προχθές, σε μια τηλεοπτική εκπομπή- κορωνίδα του λαϊκισμού, ότι κάθεται στην καρέκλα του Ανδρέα Παπανδρέου (κι ο Τσίπρας το ίδιο νομίζει) και ότι αν αυξήσει τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει πρωθυπουργός, ακόμη και ως τρίτος.

Με έναν συλλογισμό που τα πιτσιρίκια αποκαλούν… σμπόκο, τουτέστιν χαζό (sic), μας είπε ότι αν ο Μητσοτάκης έρθει πρώτος αλλά έχει πέσει πέντε μονάδες από το 2019, αν ο Τσίπρας έρθει δεύτερος αλλά έχει πέσει μια μονάδα από το ποσοστό του 2019, αλλά ο τρίτος Ανδρουλάκης έχει αυξήσει τα ποσοστά του, τότε αυτός είναι ο νικητής και αυτός δικαιούται να γίνει πρωθυπουργός!

Το είπε κι αλλιώς. Αυτός που θα λάβει ανοδικό ποσοστό, έχει περισσότερο δικαίωμα να γίνει πρωθυπουργός από αυτόν που θα πάρει «καθοδικό»! Φαιδρότητα; Τι να πει κάποιος; Εδώ φωνάζουμε χωρίς καμιά σκέψη… Εδεσσαϊκός-Εδεσσαϊκός!

Δηλαδή, αν το ΚΚΕ (μ-λ) ανεβάσει ποσοστό μπορεί να αγνοήσει το Μ-Λ ΚΚΕ που δεν θα ανεβάσει και να απαιτήσει να κυβερνήσει τον τόπο… Εδεσσαϊκός- Εδεσσαϊκός. Αφήστε τον να μιλάει…

Αμ, το άλλο που είπε σε άλλο κανάλι; Οτι η κυβέρνηση τον παρακολουθούσε με σκοπό τον εκβιασμό του; Δηλαδή, τι μας λέει; Οτι συνομιλούσε για κάτι για το οποίο θα μπορούσε να εκβιαστεί. Προφανώς, για να μπορεί να εκβιαστεί, αυτό το οποίο συζητούσε ήταν μεμπτό. Ετσι δεν είναι;

Αυτό κι αν είναι μέγιστο αυτογκόλ Ανδρουλάκη. Ομολογεί ότι αυτό που συζητούσε θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο εκβιασμού του. Εξ ου και δεν πηγαίνει να ενημερωθεί επισήμως και στη συνέχεια να ενημερώσει κι εμάς για τους λόγους παρακολούθησής του.

Είπε κι άλλα στις συνεντεύξεις του ο Ανδρουλάκης. Εμπλεξε, επί παραδείγματι, τη συσσώρευση αερίων στο έντερο, με το κράτος και τη διακυβέρνησή του, ισχυριζόμενος ότι «δεν αξίζει στον λαό να μετεωρίζεται η κυβέρνηση από το κράτος του κολλητού του Τσίπρα στο κράτος του ανιψιού του Μητσοτάκη»…

Μήπως, τελικά, ο Ανδρουλάκης έχει πολύ περισσότερα κοινά σημεία με τον Τσίπρα απ’ όσα νομίζουμε;