Το Γηροκομείο Πειραιώς επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, τον οποίο και υποδέχθηκε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ με τα εξής λόγια: «Σήμερα είναι μία μεγάλη ημέρα χαράς για την πόλη του Πειραιά, αλλά κυρίως για την μεγάλη αγκαλιά του Πειραιά, διότι υποδέχεται έναν κοινωνικό αγωνιστή, έναν άνθρωπο ο οποίος έχει θητεύσει με πολύ επάρκεια στα κοινά της πατρίδος, με πολύ αγάπη, με θυσιαστική προσφορά την οποία τιμούμε και σεβόμαστε».

Απευθυνόμενος στον κ.Χαρδαλιά υπογράμμισε, ακόμα: «Εσείς, εφόσον ο λαός της Αττικής σας τιμήσει με την ψήφο του, θα έχετε την ευθύνη και την μέριμνα για αυτόν το χώρο». Έναν χώρο, όπως είπε, «τον οποίο έχει διακονήσει με πολύ στοργή και η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου» και σημείωσε: «Εμείς αναφερόμαστε στην Περιφέρεια Αττικής και εκείνη ελέγχει την εύρυθμη λειτουργία της όλης αυτής προσφοράς και προσπάθειας».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον κ.Χαρδαλιά να επιτελεί το έργο του «με το ίδιο σθένος, με την ίδια ευψυχία, γενναιότητα και χωρίς να υπολογίζεται το κόστος».

«Είμαστε εδώ για να είμαστε χρήσιμοι στην προσπάθεια που κάνουν οι Μητροπόλεις»

Από την πλευρά του ο κ.Χαρδαλιάς ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο για την υποδοχή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προσέρχομαι με πολύ σεβασμό σήμερα εδώ». Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Είμαι σε θέση να γνωρίζω για το μοναδικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη. Όχι απλά κοινωνικό και ποιμαντικό». Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε: «Γνωρίζω πόσο έχετε αγαπήσει και αγκαλιάσει, εσείς και οι συνεργάτες σας τον άνθρωπο».

Επιπλέον, ανέφερε πως «η αυτοδιοίκηση είναι ένας ξεχωριστός τομέας που αγαπάω ιδιαίτερα», υπογραμμίζοντας πως γνωρίζει «τι πρέπει να αλλάξει για να μην υπάρχουν μικρές ή μεγάλες αρρυθμίες» και έκανε λόγο για την δημιουργία ενός οδικού χάρτη που καθημερινά θα λύνονται πολλά προβλήματα των πολιτών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ασφάλεια των πολιτών, «ένα ζήτημα που ξεπερνάει τις επικοινωνιακές κορώνες και έχει να κάνει με τρεις άξονες φροντίδας και προτεραιότητας», όπως χαρακτηριστικά είπε, κάνοντας λόγο για την ασφάλεια των πολιτών από τις φυσικές καταστροφές, από υγειονομικούς κινδύνους, αλλά και για ασφαλείς πόλεις.

«Είμαστε εδώ για να είμαστε χρήσιμοι στην προσπάθεια που κάνουν οι Μητροπόλεις, στην προσπάθεια που κάνετε εσείς», είπε απευθυνόμενος προς τον σεβασμιώτατο ο κ.Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Υπηρετώ ένα αξιακό σύστημα ως παρακαταθήκη από τους γονείς μου, το οποίο επιβάλλει τον σεβασμό στον άνθρωπο, την αγάπη για την πατρίδα, την οικογένεια, την θρησκεία μας», αρχές με τις οποίες μεγαλώσαμε. «Είναι ζητήματα τα οποία αποτελούν τον οδηγό μου για τα επόμενα πέντε χρόνια», συμπλήρωσε.

«Θέλω να σας παρακαλέσω να συνεχίσετε να μας συμβουλεύετε, να μας βοηθάτε να γινόμαστε καλύτεροι σαν άνθρωποι κυρίως και μετά ως περιφερειάρχες», τόνισε και κατέληξε, λέγοντας: «Προσβλέπω στην ευχή σας και την προσευχή σας»

Ο κ. Χαρδαλιάς βρέθηκε στο Γηροκομείο, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί το ίδρυμα. Παρούσα ήταν και η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου, την οποία ο σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την πολύτιμη προσφορά της στο Γηροκομείο Πειραιώς μιας και «έχει συμβάλει από την ευθύνη που είχε για την κοινωνική πρόνοια στην εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος με πολύ προσωπικό αγώνα», όπως χαρακτηριστικά είπε, ώστε, μεταξύ άλλων, το ίδρυμα να συνδεθεί με τον ΕΟΠΥΥ: «Είναι εκ των θεμελιωτών της νέας πορείας του ιδρύματος».

«Εδώ είναι ένα μεγάλο σπίτι, μια μεγάλη οικογένεια»

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά την παρισταμένη αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου καθώς και αντιδήμαρχο Προσόδων και Εμπορίου του Δήμου Πειραιά Γρηγόρη Καψοκόλη, ο οποίος είναι, ως εκπρόσωπος του δήμου, μέλος της Εφορείας του Ιδρύματος και σήμερα εκπροσώπησε τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Μιλώντας για το έργο του ιδρύματος ο σεβασμιώτατος, σημείωσε πως «προσφέρει στην Γ΄ και Δ΄ ηλικία στοργή, αγάπη, ενότητα και την βαθιά αίσθηση ότι ανήκουν σε μία οικογένεια και δεν θεωρούν ότι εγκαταλείφθηκαν».

Τονίζοντας πως «εδώ είναι ένα μεγάλο σπίτι, μία μεγάλη οικογένεια η οποία προσφέρει αφειδώλευτα την κοινωνικοποίηση και την πνευματικότητα που χρειάζεται ο άνθρωπος για να αισθάνεται ότι έχει κοινωνία αγάπης με τους άλλους ανθρώπους», σημείωσε πως «το έργο αυτό είναι κοινωνικό».

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε πως στο Γηροκομείο Πειραιώς διαχειριζόμαστε, πρόσωπα, ανθρώπους «που είναι, μάλιστα, πρόσωπα τιμής και αγάπης, γιατί προσέφεραν τη ζωή τους και εμείς επάνω εκεί έχουμε χτίσει το μέλλον μας». Σημείωσε, επίσης, πως βρισκόμαστε σε μία εποχή που απαιτούνται και τα υλικά μέσα για την λειτουργία ενός τέτοιου πρωτοποριακού έργου που συνδιακονείται από τον εκάστοτε Μητροπολίτη και τον εκάστοτε δήμαρχο Πειραιά.

Ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε στον κ.Χαρδαλιά μία εικόνα της Παναγίας Γοργοεπηκόου «για να είναι ταχύτατη η παρουσία και η βοήθειά της στο έργο σας».

Στην συνέχεια ο κ.Χαρδαλιάς είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους του ιδρύματος και να διαπιστώσει τις άριστες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι γέροντες και οι γερόντισσες της Γ’ και Δ’ ηλικίας, τονίζοντάς τους χαρακτηριστικά πως «είμαι εδώ, για να είμαι χρήσιμος. Ευχαριστώ θερμά και το προσωπικό το οποίο είμαι βέβαιος ότι αγαπάτε όπως σας αγαπάει».