«Η συμφωνία επιτεύχθηκε με τη χρήση μαζικής στρατιωτικής πίεσης που ασκήθηκε στη Χαμάς και τις διπλωματικές προσπάθειες της ισραηλινής κυβέρνησης», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου σε συνέντευξη Τύπου.

Να σημειωθεί ότι τη συνέντευξη την έδωσε από κοινού με τον υπουργό Άμυνας της χώρας Γιοάβ Γκάλαντ, λίγες ώρες πριν την υλοποίηση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το πρωί της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου. Παράλληλα υπογράμμισε ότι «η συμφωνία περιλαμβάνει την επίσκεψη του Ερυθρού Σταυρού στους ομήρους και τη μεταφορά φαρμάκων σε αυτούς.

«Όλοι θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους» 

Ακόμα, ο Νετανιάχου τόνισε ότι από την αρχή του πολέμου δεν έχει σταματήσει να σκέφτεται τους ομήρους και τις οικογένειές τους. Περιέγραψε ότι ακούει για τον «συνεχιζόμενο εφιάλτη και το μαρτύριό τους» από τους συγγενείς τους. «Όλοι οι όμηροι θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «ο πόλεμος συνεχίζεται». «Νικάμε και θα συνεχίσουμε να πολεμάμε μέχρι να φτάσουμε στην απόλυτη νίκη».

Γκάλαντ: Το Ισραήλ «συλλαμβάνει τρομοκράτες»

Από την πλευρά του, ο Γιοάβ Γκάλαντ υπογράμμισε ότι το Ισραήλ «συλλαμβάνει τρομοκράτες» και τους ανακρίνει για πληροφορίες. Η συμφωνία βελτιώθηκε εντός της τελευταίας εβδομάδας επειδή τα ισραηλινά στρατεύματα «επέκτειναν» τις δραστηριότητές τους στη Γάζα, υποστήριξε.

«Τις ημέρες μετά την απελευθέρωση των ομήρων, ο πόλεμος θα συνεχιστεί. Είματε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτόν τον πόλεμο μέχρι να ηττηθεί η Χαμάς» πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ.