Απορρίπτει οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός, έστω και προσωρινή, ο Μπένιαμιν Νετανιάχου, εάν δεν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι από τη Χαμάς, σύμφωνα με όσα ότι φέρεται πως είπε ο ίδιος στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Ανέφερε ακόμη ότι το Ισραήλ «δεν θα επιτρέψει την είσοδο καυσίμων στη Γάζα».

Ο Νετανιάχου ξεκίνησε υποσχόμενος ότι «η νίκη θα είναι “οξεία και καθαρή” και θα έχει “απήχηση για πολλές γενιές”».

Λέει ότι οι εχθροί του Ισραήλ έχουν στόχο να καταστρέψουν τη χώρα και θα αποτύχουν. «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι τη νίκη», αναφέρει, διευκρινίζοντας ότι αυτό σημαίνει «να καταστρέψουμε τη Χαμάς, [και να επιτύχουμε] την επιστροφή των ομήρων και την αποκατάσταση της ασφάλειας για τους πολίτες και τα παιδιά μας».

Οι έπαινοι Νετανιάχου στις Ισραηλινές Δυνάμεις

Ο ίδιος επαινεί τους γενναίους στρατιώτες του Ισραήλ, λέγοντας ότι σκοτώνουν τρομοκράτες «όλο το εικοσιτετράωρο» στη Γάζα, με στενή συνεργασία μεταξύ των χερσαίων και αεροπορικών δυνάμεων του IDF.

Προειδοποίησε δε τους «εχθρούς του Ισραήλ στο βορρά» να μην κάνουν το λάθος της κλιμάκωσης του πολέμου. «Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο θα σας κοστίσει αυτό» σημείωσε.

Αναφορικά με την επίσκεψη Μπλίνκεν, επισήμανε ότι την εκτιμά την υποστήριξη του Προέδρου Μπάιντεν και των ΗΠΑ, ενώ τόνισε ότι έδειξε στον Μπλίνκεν πλάνα από τις θηριωδίες της Χαμάς, στα οποία ο υπουργός αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα.

Ανέφερε ότι είπε στον Μπλίνκεν πως «το Ισραήλ αρνείται μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός που δεν περιλαμβάνει την απελευθέρωση των ομήρων». Και πως «το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει την είσοδο καυσίμων στη Γάζα και αντιτίθεται στην αποστολή χρημάτων στη Λωρίδα της Γάζας».

«Προσπαθούμε να πολεμήσουμε με τον ελάχιστο κίνδυνο για τους πολεμιστές μας, αλλά θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να νικήσουμε τους εχθρούς μας», καταλήγει ο Νετανιάχου.