Την βεβαιότητα ότι θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός στις εκλογές του 2026 εξέφρασε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Βέβαια, έχοντας υψηλές αξιώσεις, ο ίδιος έθεσε ως προϋπόθεση για την λήξη του πολέμου τον αφοπλισμό της Χαμάς. Στο μεταξύ επαναλαμβάνει την απαίτησή του για εκπλήρωση των όρων της συμφωνίας Ισραήλ – Χαμάς που ήταν προϊόν μεσολάβησης του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και επικυρώθηκε στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου την περασμένη Δευτέρα.

Με ένα μονολεκτικό «Ναι» απάντησε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στο ερώτημα που του τέθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Channel 14 εάν θα διεκδικήσει μια νέα θητεία τον Νοέμβριο του 2026. Βέβαια, ο ίδιος αναγνώρισε ότι μέχρι τότε πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος. «Αυτό περιλαμβάνει, πρώτα απ' όλα, το πρώτο στάδιο, την επιστροφή όλων των ομήρων μας. Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε πάνω σε αυτό», δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμοστεί η συμφωνία στο σύνολό της», διαβεβαίωσε.

Στο σκέλος της συμφωνίας με τη Χαμάς για τον αφοπλισμό της, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε: «Αν η Χαμάς δεν συμφωνήσει να αφοπλιστεί, αυτό θα γίνει με τον δύσκολο τρόπο». «Μόνο αφού η Χαμάς αφοπλιστεί και η Γάζα αποστρατιωτικοποιηθεί, τότε ο πόλεμος θα τελειώσει», υπογράμμισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.