Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προχώρησε σε ανάρτηση για τον Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς κοντά στον Λευκό Οίκο.
Ο ίδιος εμφανίστηκε ανακουφισμένος για το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν κινδύνευσε, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη στενή σχέση που έχει αναπτύξει με το Ισραήλ όλα αυτά τα χρόνια.
«Είμαι ανακουφισμένος που ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ο καλύτερος φίλος που είχε ποτέ το Ισραήλ στον Λευκό Οίκο, είναι ασφαλής και ότι ο δράστης εξουδετερώθηκε πριν προκαλέσει οποιαδήποτε περαιτέρω βλάβη».
Prime Minister Benjamin Netanyahu:
— Prime Minister of Israel (@IsraeliPM) May 24, 2026
I am relieved that President @realDonaldTrump, the best friend Israel has ever had in the White House, is safe and that the attacker was neutralized before he could cause any further harm.
Political violence, including repeated attempts to…
Νετανιάχου: Καταδίκασε την πολιτική βία
Στην ίδια τοποθέτηση, ο Νετανιάχου αναφέρθηκε και στο ζήτημα της πολιτικής βίας, στέλνοντας σαφές μήνυμα μετά το νέο περιστατικό στις ΗΠΑ.
«Η πολιτική βία, συμπεριλαμβανομένων των επανειλημμένων απόπειρων δολοφονίας του Προέδρου Τραμπ, πρέπει να καταδικάζεται κατηγορηματικά και αποφασιστικά από όλους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.