Ο Στάθης Κωνσταντινίδης θα είναι ο διάδοχος του Σταύρου Καλαφάτη καθώς αναλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης στο νέο υπουργικό συμβούλιο όπως ανακοινώθηκε.

Ο κ. Κωνσταντινίδης που εκλέχτηκε πρώτος με 12609 σταυρούς στις εκλογές της 21ης Μαΐου καταλαμβάνοντας τη μια από τις δυο έδρες της Νέας Δημοκρατίας στην ΠΕ Κοζάνης, θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα και θα μετακινηθεί στην Θεσσαλονίκη στο κτίριο του Υπουργείου Εσωτερικών στο οποίο είναι επικεφαλής η Νίκη Κεραμέως.

Γεννήθηκε στις 21 Μαΐου 1969 και κατάγεται από τον Κλείτο Κοζάνης. Είναι γιος του Κωνσταντίνου και της Αριστέας Κωνσταντινίδη, παντρεμένος με τη δικηγόρο Λίνα Μαστρογιαννοπούλου και έχει δύο παιδιά.

Είναι κάτοχος πτυχίου της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, διδακτορικού του Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών, με διδακτορική διατριβή με τίτλο “Η συνάφεια στην ποινική δίκη”. Μιλάει αγγλικά και ιταλικά. Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, ασκεί μαχόμενη δικηγορία από το 1996.

Από το 2012 στην πολιτική

Από το 2004 μέχρι το 2007 διετέλεσε Διοικητής στη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας «ο Άγιος Παντελεήμονας», ενώ στη συνέχεια διετέλεσε διοικητής στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης, από το 2007 μέχρι το 2008.

Συμμετείχε στην Επιτροπή Διοίκησης του φορέα παιδικής μέριμνας «Φιλοξενία» για παραμελημένα παιδιά. Άσκησε καθήκοντα Συντονιστή Κοινωνικών Υποθέσεων στη Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Πολιτεύθηκε για πρώτη φορά στις εκλογές του Μαΐου 2012 και εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς βουλευτής στην Π.Ε. Κοζάνης στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου 2019.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Υπήρξε Γραμματέας στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και μέλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Συμμετείχε στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν τέλεσε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτριος Παπαγγελόπουλος, ως αναπληρωματικό μέλος στην προκαταρκτική επιτροπή για την εξέταση σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν τέλεσε ο πρώην Υπουργός κ. Νικόλαος Παππάς κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Συμμετείχε ως αντιπρόεδρος στην Εξεταστική Επιτροπή για την εξέταση της υπόθεσης παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών. Έλαβε μέρος σε κοινοβουλευτικές αποστολές στην Τσεχία, Γερμανία, Σουηδία και Ουρουγουάη για ζητήματα της ομογένειας και του μεταναστευτικού, ενώ συμμετείχε σε αντίστοιχες διακρατικές ή διεθνείς συνεργασίες στην Ελλάδα με ξένες αποστολές..