Μετά την αναφορά του ότι “κάποιες εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα” ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανήλθε στο τέλος του υπουργικού συμβουλίου όπου φέρεται να είπε απευθυνόμενος στους υπουργούς ότι “δεν θα είναι αυτό το τελευταίο υπουργικό”.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τέλος της συνεδρίασης προχώρησε σε αυτό τον χρησμό την ώρα που δημοσιεύματα έκαναν λογο για το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, ενώ κάποια από αυτά άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να καθορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών.

Αντιθέτως ο πρωθυπουργός φέρεται να σημείωσε ότι δεν ήταν το σημερινό το τελευταίο υπουργικό κάτι που δείχνει ότι ακόμη και ένα να γίνει μόνο τότε μεταφέρονται για τα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου οι όποιες εξελίξεις και αποφάσεις. Και αυτό υπό προυποθέσεις πάντα λαμβάνοντας μόνο ως βάση των εκτιμήσεων ότι το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει μια φορά τον μήνα.

Αυτό όπως που φρόντισε να διαμηνύσει στους υπουργούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι το έργο της κυβέρνησης δεν έχει τελειώσει και ότι φυσικά δεν νοείται να κατέβουν τα μολύβια ενόψει προεκλογικής περιόδου. Είπε επίσης και στην εισήγησή του ότι φαινόμενα αλαζονείας δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Ουσιαστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Στους υπουργούς και τον κρατικό μηχανισμό ότι δεν μπορεί ενόψει εκλογών να μην προωθείται το κυβερνητικό έργο, στα στελέχη συνολικά να αποφεύγονται φαινόμενα αλαζονείας δεδομένων και των δύσκολων καταστάσεων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Με την αναφορά που φέρεται να έκανε πάντως για το υπουργικό συμβούλιο στέλνει και μήνυμα στην αντιπολίτευση, κυρίως στην αξιωματική και τον Αλέξη Τσίπρα, ότι δεν προτίθεται να υποκύψει σε εκβιαστικά δίλημμα και ψευτομαγκιές ούε και σε αντιθεσμικές λογικές όπως αυτές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Άλλωστε τόνισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της βάσει του οποίου θα κριθεί, ταυτόχρονα όμως θα δίνονται απαντήσεις στα ψέματα και την τοξικότητα.