Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε βίντεο που ανάρτησε ανέφερε πως η κυβέρνηση θεσπίζει αυστηρότερους κανόνες για τα ηλεκτρικά πατίνια, απαγορεύοντας τη χρήση τους από ανηλίκους κάτω των 17 ετών και καθιερώνοντας ασφάλιση και ηλεκτρονικό μητρώο.
Πρώτα η ασφάλεια των παιδιών
Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα ηλεκτρικά πατίνια, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και την ασφάλεια, ιδίως όταν πρόκειται για ανηλίκους.
Στο βίντεο που συνόδευσε την ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός συνέκρινε τις νέες παρεμβάσεις με τις πρωτοβουλίες που έχουν ήδη ληφθεί για την πώληση αλκοόλ και τσιγάρων σε ανηλίκους, καθώς και για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το bullying, επισημαίνοντας ότι η προστασία των παιδιών αποτελεί σταθερή προτεραιότητα της κυβέρνησης.
Ασφάλιση και μητρώο για όλους τους χρήστες
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι κάτω από την ηλικία των 17 ετών δεν θα επιτρέπεται πλέον η χρήση ηλεκτρικών πατινιών στο οδικό δίκτυο, ούτε η αγορά ή η ενοικίασή τους.
Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι θεσπίζεται αυστηρότερο πλαίσιο και για τους υπόλοιπους χρήστες ηλεκτρικών πατινιών, με ιδιαίτερη μέριμνα για την κυκλοφορία σε δρόμους υψηλών ταχυτήτων, όπου, όπως ανέφερε, ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα αυξημένος.
Στο πλαίσιο των νέων μέτρων, κάθε ηλεκτρικό πατίνι θα πρέπει να διαθέτει ασφάλιση, ενώ δημιουργείται ηλεκτρονικό μητρώο ώστε να είναι δυνατή η ταυτοποίηση κάθε οχήματος και του ιδιοκτήτη του.
«Η καθημερινή μετακίνηση στις πόλεις έχει αλλάξει, όμως πρέπει να γίνεται με ασφάλεια», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι στόχος των νέων ρυθμίσεων είναι να ενισχυθεί η προστασία τόσο των χρήστων όσο και των υπόλοιπων πολιτών.