Ένα είδος σχεδίου Μάρσαλ για να βοηθήσει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, που τελεί υπό χρηματοπιστωτική κρίση μετά την έκρηξη, του κορωνοϊού, βρίσκεται υπό μελέτη από τη FIFA. Τις τελευταίες ημέρες, ένα ειδικό ταμείο έκτακτης ανάγκης αναφέρθηκε σε άρθρο των New York Times.

«Επιβεβαιώνουμε ότι η FIFA εργάζεται για τη δυνατότητα παροχής βοήθειας στην ποδοσφαιρική κοινότητα σε όλο τον κόσμο, αφού έχει κάνει μια συνολική αξιολόγηση των οικονομικών επιπτώσεων που θα έχει αυτή η πανδημία στο ποδόσφαιρο», υπογραμμίζει από την πλευρά της η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία.

«Η ποδοσφαιρική κοινότητα σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζει, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω της επιδημίας του κορονοϊού», ανέφερε εκπρόσωπος της FIFA στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

«Αυτό απειλεί να διαταράξει και να υπονομεύσει την ικανότητα των ενώσεων που συνδέονται με τη FIFA και άλλων ποδοσφαιρικών οργανώσεων, όπως τα πρωταθλήματα και τα σωματεία, να αναπτύξουν, να χρηματοδοτήσουν και να διαχειριστούν ποδοσφαιρικές δραστηριότητες σε όλα τα επίπεδα του παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματιών, των ερασιτεχνών, των νέων και της βάσης», επισήμανε ο αξιωματούχος.

Και πρόσθεσε: «Αναμένεται ότι σε πολλά μέρη του κόσμου ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων που συμμετέχουν στο ποδόσφαιρο, συμπεριλαμβανομένων των παικτών, Ανδρών και Γυναικών, θα παραμείνει σε εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες», κι αυτή είναι μια από τις παραμέτρους στην οποία επίσης δίνεται προσοχή στη Γενεύη.

Για να καταλήξει ο εκπρόσωπος της FIFA: «Η FIFA βρίσκεται σε μια σταθερή οικονομική κατάσταση και είναι καθήκον μας να κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε για να βοηθήσουμε σε περιόδους ανάγκης. Ως εκ τούτου, επιβεβαιώνουμε ότι η FIFA εργάζεται για τις δυνατότητες παροχής βοήθειας στην ποδοσφαιρική κοινότητα σε όλο τον κόσμο, αφού έχει κάνει μια συνολική αξιολόγηση των οικονομικών επιπτώσεων που θα έχει αυτή η πανδημία στο ποδόσφαιρο. Η ακριβής μορφή και οι λεπτομέρειες αυτής της βοήθειας εξετάζονται επί του παρόντος και συζητούνται σε διαβούλευση με τις ενώσεις-μέλη, τις συνομοσπονδίες και άλλους ενδιαφερόμενους, έχοντας κατά νου ότι η απόφαση πρέπει να συμφωνηθεί και να ανακοινωθεί στο εγγύς μέλλον».