ε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, κατηγορώντας τη χώρα μας για «κλιμάκωση των προκλητικών ενεργειών». «Η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες και στρατιωτικοποιεί τα νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς», ισχυρίστηκε ο Ακάρ σε επίσκεψή του στην ανατολική Τουρκία.

Έφτασε στο σημείο να μιλήσει για «προκλητικές ομιλίες, κινήσεις και δραστηριότητες κατά τη διάρκεια επισκέψεων στα νησιά» και για «προκλητική ρητορική και προκλητικές ενέργειες από την Ελλάδα», και μετά κάλεσε τη χώρα μας σε… διάλογο για όλα τα ζητήματα. «Έλληνες πολιτικοί πηγαίνουν στα ελληνικά νησιά και ο Τούρκος υπουργός αντιδρά» σχολίασε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη.

Την ίδια ώρα, οι προκλήσεις της Τουρκίας συνεχίζονται στο Αιγαίο, καθώς σημειώθηκε νέο επεισόδιο στο Φαρμακονήσι που καταγράφηκε μάλιστα σε βίντεο ντοκουμέντο. Συγκεκριμένα τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος του ελληνικού λιμενικού, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Το ελληνικό πλήρωμα αναγκάστηκε να πυροβολήσει στον αέρα, προκειμένου να υποχωρήσει το τουρκικό σκάφος.