Νέα επίθεση των ΗΠΑ προς την ουκρανική πλευρά σημειώθηκε την Τετάρτη, ενώ η στάση απέναντι στη Ρωσία εμφανίζεται ηπιότερη. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρολίν Λέβιτ, δήλωσε πως ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι φαίνεται να ακολουθεί λανθασμένη πορεία στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, εμφανίζεται δυσαρεστημένος με την πρόοδο των συνομιλιών για τον τερματισμό της σύρραξης στην Ουκρανία, θεωρώντας πως η ουκρανική ηγεσία δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση στις προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας.

Ο πρόεδρος είναι εκνευρισμένος. Η υπομονή του εξαντλείται. Θέλει να κάνει ό,τι είναι σωστό για τον κόσμο. Θέλει να δει ειρήνη. Θέλει να δει τις δολοφονίες να σταματούν, αλλά χρειάζεται και οι δύο πλευρές του πολέμου να είναι πρόθυμες να το κάνουν” ανέφερε χαρακτηριστικά η Λέβιτ στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. Και δυστυχώς, πρόσθεσε, ο πρόεδρος Ζελένσκι φαίνεται να κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.