Νέα «πυρά εξαπέλυσε» στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο αμερικανός Γερουσιαστής Μ.Μενέντεζ, αναφορικά με τις απειλές της Τουρκίας προς την Αθήνα μέσω πυραύλων Typhoon.

Όπως τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter, είναι ώρα η Τουρκία να αρχίσει να λειτουργεί ως μέλος του ΝΑΤΟ.

«Χθες το βράδυ μίλησα στη Γερουσία για να καταδικάσω την πρόσφατη απειλή του Ερντογάν να πλήξει την Αθήνα με πυραύλους. Η ηγεσία της Τουρκίας πρέπει να αρχίσει να ενεργεί σαν μέλος του NATO αντί να χαϊδεύει αυταρχικούς και να απειλεί να βομβαρδίσει μια πόλη με 3 εκατομμύρια πολίτες», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο Μενέντεζ καλεί τον Ερντογάν να σεβαστεί τη διεθνή τάξη και σε ένα μήνυμα εντός των ΗΠΑ ζητά να τεθεί ο Τούρκος πρόεδρος ενώπιον των ευθυνών του.

«Είναι καιρός να προκαλέσουμε τον Ερντογάν να σεβαστεί τη διεθνή τάξη. Είναι καιρός να σταματήσουμε να επιτρέπουμε τις κακόπιστες ενέργειες της Τουρκίας στην παγκόσμια σκηνή.

Είναι καιρός να θέσουμε τον Ερντογάν προ των ευθυνών του για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και την επίθεση στους δημοκρατικούς κανόνες», προσθέτει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ.