Δύο άτομα αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 41 και 44 ετών είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί από τους πυροβολισμούς που «έπεσαν» σε καφετέρια της Νέας Σμύρνης το βράδυ της Κυριακής 18/12.

Το ένα από τα θύματα το οποίο καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον άνθρωπο που πυροβολήθηκε, δέχθηκε σφαίρα στο στήθος και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.

Παράλληλα, τραυματίστηκε από σφαίρα και μια 31χρονη Ελληνίδα, που καθόταν σε διπλανό τραπέζι, η οποία νοσηλεύεται στον «Ερυθρό Σταυρό».

Επιπλέον τραυματίστηκε πολύ ελαφρά και ένας άνδρας, ο οποίος μόλις άρχισαν να πέφτουν οι πυροβολισμοί προσπάθησε έντρομος να απομακρυνθεί, αλλά σκόνταψε και χτύπησε στο κεφάλι. Ευτυχώς δε χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, λίγο μετά τις 21:30, εμφανίστηκε ξαφνικά, μπροστά από το μπαρ ένας άνδρας, που φορούσε χειρουργική μάσκα και άρχισε να πυροβολεί προς την πλευρά των θαμώνων.

Αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η ευρύτερη περιοχή παραμένει αποκλεισμένη.

EUROKINISSI

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης ήταν κρυμμένος σε θάμνους απέναντι από την καφετέρια και ξαφνικά άνοιξε πυρ.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ακούστηκαν τέσσερις ή πέντε πυροβολισμοί.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τους 2 τραυματίες.