Νέες προκλήσεις: Αποστρατιωτικοποίηση 16 ελληνικών νησιών θέλει ο Ακάρ

by Christos

Την αποστρατιωτικοποίηση 16 ελληνικών νησιών ζητά ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ προχωρώντας σε μία ακόμη προκλητική δήλωση απέναντι στη χώρα μας.

Όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός στην Daily Sabah, η Ελλάδα διατηρεί στρατεύματα σε 16 νησιά, παραβιάζοντας το διεθνές Δίκαιο.

«Η Τουρκία αναμένει από την Ελλάδα να τηρεί το διεθνές Δίκαιο και τις συμφωνίες και να σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι συγκεκριμένες θέσεις αφορούν πάγιες τουρκικές απόψεις στις οποίες επανέρχονται κατά καιρούς Τούρκοι αξιωματούχοι, η επαναφορά του ζητήματος από τον Ακάρ υπογραμμίζει εκ νέου την πρόθεση της τουρκικής πλευράς να ανοίξει περαιτέρω την βεντάλια αυτών των ζητημάτων.

Σημειώνεται μάλιστα πως ο Τούρκος Υπουργός σχολιάζοντας το ζήτημα των παραβιάσεων εξέφρασε την πεποίθηση πως στον κόσμο δεν εννοείται να υπάρχουν χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριος χώρος 10 μίλια.

“Αυτό κάνουν οι Έλληνες, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, είναι παράνομο.” είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα