“Δεν κλήθηκα για εξηγήσεις και δεν σκέφθηκα να παραιτηθώ από υποψήφια”, σημείωσε κατηγορηματικά η πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 σχετικά με την καθοδό της στις εκλογές.

Στράφηκε δε κατά του Κώστα Βαξεβάνη, καθώς σε δημοσίευμα της εφημερίδας Documento παρουσιάζεται ένα “πόρισμα” του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με το οποίο προκύπτει “τρύπα” κοντά στα 2 εκατ. ευρώ στο δημόσιο χρήμα όταν η ίδια ήταν στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, υποστηρίζοντας πως είναι “στρατευμένος δημοσιογράφος” και “καθ΄έξιν δολοφόνος χαρακτήρων”.

Συγκεκριμένα και σε ό,τι αφορά την επίμαχη πορισματική αναφορά από το ΣΔΟΕ, ξεκαθάρισε πως είχε προαναγγελθεί από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον κ. Πολάκη όταν επισκέφθηκε το ΣΔΟΕ και υποστήριξε πως η εν λόγω αναφορά υποβλήθηκε βιαστικά για να δοθεί στον Κώστα Βαξεβάνη για να δημοσιευτεί στην εφημερίδα του, χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες.

“Για τον λόγο αυτό ο προϊστάμενος της Οικονομικής Εισαγγελίας, άσκησε ποινική δικογραφία σε βάρος των ελεγκτών του ΣΔΟΕ που έκαναν την αναφορά”, ανέφερε η κυρία Νικολάου. Πρόσθεσε δε πως από την πορισματική αναφορά απουσίαζε ένα βασικό έγγραφο που βεβαιώνει ότι όλες οι συμβάσεις που έγιναν από την ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής την περίοδο της πανδημίας ήταν καθ’ όλα νόμιμες.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την υποψηφιότητα της στις επόμενες εκλογές με την ΝΔ στην Εύβοια, είπε πως μέχρι τη στιγμή της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων καμιά υποψηφιότητα δεν είναι δεδομένη κι αυτό προφανώς ισχύει για τη δική της, η οποία όμως όπως επεσήμανε έχει ανακοινωθεί από το ίδιο το πρωθυπουριγκό γραφείο.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια, σε χθεσινή ανάρτησή της τονίζει ότι μετά από συνάντηση της με τον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας του ΣΔΟΕ, προκύπτει ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένο πόρισμα, «αλλά ένα πρώιμο έγγραφο με ανακρίβειες» για την υπόθεσή της.