Νέα πρόκληση Ερντογάν: Τουρκικά μαχητικά σχημάτισαν την ημισέληνο πάνω από τα Κατεχόμενα

by news

Με άλλη μία πρόκληση «γιόρτασε» η Τουρκία την επέτειο της εισβολής στην Κύπρο: Σειρά μαχητικών αεροσκαφών σχημάτισαν στον αέρα την τουρκική ημισέληνο πάνω από τα Κατεχόμενα, όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε το τουρκικό Υπ. Αμυνας.

Oπως φαίνεται στο βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, τα τουρκικά F-16 σχημάτισαν την ημισέληνο και το αστέρι της τουρκικής σημαίας. «Στην 47η επέτειο της Κυπριακής Ειρηνευτικής Επιχείρησης, γιορτάζοντας την Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας της «ΤΔΒΚ», αναφέρεται στη λεζάντα του βίντεο.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από σειρά προκλήσεων από την Τουρκία και ιδιαίτερα του Ερντογάν, ο οποίος ανακοίνωσε άνοιγμα μέρος των Βαρωσίων, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις.  Για το θέμα συνεδρίασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διπλωματικός «πυρετός», τόσο σε επίπεδο Ευρώπης, όσο και από τις ΗΠΑ.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα