Επανέρχεται στα τουρκικά ΜΜΕ η συζήτηση για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων, με τους Τούρκους δημοσιογράφους να σχολιάζουν δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ, ότι δεν θα δεχθεί την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων.

«Ούτε 6,01 μίλια δεν θα γίνουν αποδεκτά» δήλωσε ο Ακάρ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης.

Ο αρθρογράφος της Milliyet Οζάι Σεντίρ σχολίασε: «Αν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από τα 6 μίλια στα 12 μίλια στο Αιγαίο, το μερίδιο που μένει στην Τουρκία ειναι 7%. Ενα πλοίο που θα ταξιδέψει από την Κωνσταντινούπολη στη Σμύρνη θα πρέπει να περάσει τρεις φορές από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Αυτά δεν μπορεί να τα δεχθεί η Τουρκία. Αυτά μπορούν να συζητηθούν.

» Εγώ ρώτησα για αυτό το θέμα τον Χουλουσί Ακαρ και μου έχει πει πως δεν θα δεχθούμε ούτε τα 6,01 μίλια. Ούτε 6,01 μίλια. Τόσο ξεκάθαρα»

«Θα αποβιβαστούν στη Σμύρνη!» σχολίασε ο δημοσιογράφος Μετεχάν Ντεμίρ.

Τσαβούσογλου: Οι ΗΠΑ θέλουν και υποστηρίζουν τρομοκράτες
Συνεχίζει την επιθετική ρητορική κατά των ΗΠΑ η Άγκυρα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να δηλώνει ότι «οι ΗΠΑ θέλουν και υποστηρίζουν τρομοκράτες».

«Μας απέκλεισαν από τα F-35 και οι κυρώσεις είναι άδικες» ανέφερε σε συνέντευξη στην εφημερίδα Hurriyet, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης.

Σε ερώτηση αν οι ΗΠΑ θέλουν ένα «τρομοκρατικό κράτος» στη Συρία, ο Τσαβούσογλου απάντησε: «Εκατό τοις εκατό. Η οργάνωση προσπαθεί να διχάσει τη Συρία εκεί. Οι ΗΠΑ τους παρέχουν κάθε είδους υποστήριξη. Το YPG/PYD προσπαθεί να δημιουργήσει ένα τρομοκρατικό κράτος. Οι ΗΠΑ τους παρέχουν επίσης εκπαίδευση και υποστήριξη όπλων.

Συνεζίζεται η υποστήριξη στο PKK -YPG. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας. Συνεργάζεται με τρομοκρατική οργάνωση. Φυσικά και η παρουσία της FETO εκεί είναι πρόβλημα. Από την άλλη τους λέμε συμμάχους, αλλά δέχτηκαν τις κυρώσεις CAATSA. Πληρώσαμε για τα F35, συνεισφέραμε. Θα πάρουμε τα χρήματά μας πίσω. Η έξοδός μας από αυτό το σύστημα ήταν η ώθηση για να επιταχύνουμε τη δική μας παραγωγή, αλλά οι κυρώσεις CAATSA είναι άδικες».

Πηγή: skai.gr