Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε απόψε, Τρίτη, στο γήπεδο Μαξιμίρ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία στη μνήμη του αδικοχαμένου 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων, στα οποία συμμετείχαν χούλιγκαν της Ντιναμό, και που σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Φιλαδέλφεια, κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Υπενθυμίζεται πως απόψε η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τη Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ. Νωρίτερα η ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα είχε κάνει αίτημα στην UEFA να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του αγώνα, το οποίο και έγινε δεκτό, κατόπιν εξέτασης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι παίκτες της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας κατέβηκαν να παίξουν, φορώντας μαύρα περιβραχιόνια σε ένα όχι ασφυκτικά γεμάτο γήπεδο. Επίσης, ισχυρά μέτρα ασφαλείας υφίστανται στην κροατική πρωτεύουσα, με την ΑΕΚ να βρίσκεται υπό αυστηρή αστυνομική προστασία, ενώ δε συμμετείχε σε εκδηλώσεις λόγω πένθους. Η UEFA έχει ενημερώσει τους γηπεδούχους πως δεν θα επιτρέψει καμία παραβατική συμπεριφορά, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα επιβληθεί βαριά τιμωρία. 

Κενά καθίσματα για τους συλληφθέντες από οπαδούς της Ντιναμό

Από πλευράς τους, οι οπαδοί της Ντιναμό άφησαν κενά 101 καθίσματα, ώστε να δείξουν, έτσι, τη συμπαράστασή τους όλους τους χούλιγκαν της ομάδας τους που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή. Επιπλέον, προχώρησαν και στη συγκέντρωση χρημάτων για τις οικονομικές ανάγκες που έχει η νομική τους εκπροσώπηση.