Νέα φάση στη μάχη κατά του κορωνοϊού – Κρίσιμο το επόμενο δεκαήμερο

by MANIFESTO

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν για τα νησιά, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το Υπουργείο Υγείας, καθώς από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, η χώρα μας θα δέχεται τουρίστες από 29 χώρες. Κρίσιμες πάντως θεωρούνται από τους ειδικούς, οι επόμενες 10 μέρες για την πορεία της πανδημίας, καθώς θα φανούν οι συνέπειες της υπερβολικής χαλάρωσης, που έφερε φαινόμενα συνωστισμού.

Το τελευταίο 24ωρο είχαμε 20 νέα κρούσματα κορωνοϊού, από τα οποία 15 εντοπίστηκαν στην Ξάνθη, όπου ελήφθησαν περιοριστικά μέτρα έως τις 19 Ιουνίου.

Σήμερα (12/6) έχει προγραμματισθεί σύσκεψη όλων των συναρμοδίων φορέων, για την εκτίμηση της κατάστασης και τον συντονισμό των αναγκαίων ενεργειών.

Η προσέλευση πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες, δημοτικά καταστήματα και ΔΕΚΟ θα γίνεται κατόπιν ραντεβού. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία λαϊκών και υπαίθριων αγορών.

Για την κοινότητα του Εχίνου του Δήμου Μύκης, απαγορεύονται όλες οι δημόσιες και ιδιωτικές συγκεντρώσεις και συναθροίσεις, εκτός των οικογενειακών. Από τις 9 το βράδυ έως τις 7 το πρωί απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών και η μετάβαση εργαζομένων εντός και εκτός Εχίνου. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας από όλους τους πολίτες που ζουν στην περιοχή.

Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων σε Αταλάντη και Λαμία, ενώ πραγματοποιείται εισαγγελική έρευνα για τον 28χρονο που φέρεται να έσπασε την καραντίνα στη Λαμία.

Σε λειτουργία τίθενται από σήμερα θερμικές κάμερες στον Σταθμό Λαρίσης (στην Αθήνα) και στον Νέο Σταθμό Θεσσαλονίκης, ως πρόσθετο προληπτικό μέτρο κατά του κορωνοϊού.

Εξάλλου, σφραγίστηκε παραλιακό κέντρο στον Άλιμο, λίγες ώρες μετά το ολονύχτιο πάρτι και τον συνωστισμό τουλάχιστον 1.000 ατόμων.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικα Αρθρα