Με βολές κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ και με αναφορές στο ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει στη διολίσθηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, αποχώρησε από το κόμμα ο Απόστολος Σπυρόπουλος, γιός του Ροβέρτου Σπυρόπουλου που είχε τοποθετηθεί τον Ιούλιο του 2019 ως συντονιστής τομέων πολιτικής από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά.

Η παραίτησή του και η αποχώρησή του από το κίνημα, όπως ο ίδιος αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook έρχεται λίγα 24ωρα πριν την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων από τον Νίκο Ανδρουλάκη, που έχει προσδιοριστεί για την Τρίτη, με τον Απόστολο Σπυρόπουλο να αποσαφηνίζει ότι διαψεύδει οποιαδήποτε αναφορά σχετικά με ένταξή του σε αυτά.

Το μέλος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παραιτήσεων που είναι σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα. Μελών που δηλώνουν και την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο παρότι για ορισμένα εξ αυτών υπήρχαν και άτυπες προαναγγελίες ενώ κάποιοι είχαν ήδη ξεκινήσει και προεκλογικό αγών.

Ο Απόστολος Σπυρόπουλος βάλλει ανοιχτά πάντως κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και δείχνει τον Νίκο Ανδρουλάκη κάνοντας λόγο για διολίσθηση και επισημαίνοντας πως το κόμμα σήμερα «διοικείται από μια ολιγομελή ομάδα που αδιαφορεί για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και μόνο στόχο έχει τη διατήρηση της οποίας εσωκομματικής κυριαρχίας» καθώς και ότι «η σημερινή ηγεσία δεν θέλει ή δεν μπορεί να αφουγκραστεί τις ανάγκες του συγχρόνου κόσμου και να κοιτάξει το μέλλον. Πολιτεύεται με ψευδαισθήσεις και αρκείται δυστυχώς στο λίγο, στο μικρό, στο ξεπερασμένο.

Δεν παραλείπει μάλιστα να τονίσει πως το κλίμα που επικρατεί «δεν συνάδει πλέον ούτε με τους στόχους της ηγεσίας της αείμνηστης Προέδρου μας, ούτε με τα ιδεώδη με τα οποία με έχει γαλουχήσει ο πατέρας μου Ροβέρτος Σπυρόπουλος δηλαδή την ανιδιοτελή αγάπη για την πατρίδα, χωρίς εκπτώσεις στις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύουμε».

Συγκεκριμένα ο Απόστολος Σπυρόπουλος σημειώνει:

«Αγαπητοί φίλοι,

Όταν τον Ιούλιο του 2019 μου προτάθηκε από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά να αναλάβω την σημαντική και πολύ τιμητική θέση του συντονιστή τομέων πολιτικής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, αποδέχθηκα την πρόταση της Προέδρου χωρίς δεύτερη σκέψη και εργάστηκα ανιδιοτελώς μαζί με τα περίπου 1500 στελέχη των τομέων του κινήματος για την δυναμική ανάπτυξη του και την επαναφορά του στην θέση που του αξίζει: της μετρημένης και εποικοδομητικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενός πυλώνα σοβαρότητας και μετριοπάθειας για το μέλλον της πατρίδας μας.

Δυστυχώς το κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ τον τελευταίο χρόνο δεν συνάδει πλέον ούτε με τους στόχους της ηγεσίας της αείμνηστης Προέδρου μας, ούτε με τα ιδεώδη με τα οποία με έχει γαλουχήσει ο πατέρας μου Ροβέρτος Σπυρόπουλος δηλαδή την ανιδιοτελή αγάπη για την πατρίδα, χωρίς εκπτώσεις στις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύουμε.

Με απογοήτευση διαπιστώνω ότι τον τελευταίο χρόνο το κίνημα έχει χάσει τον πολιτικό προσανατολισμό του. Διοικείται από μια ολιγομελή ομάδα που αδιαφορεί για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και μόνο στόχο έχει τη διατήρηση της οποίας εσωκομματικής κυριαρχίας.

Η σημερινή ηγεσία δεν θέλει ή δεν μπορεί να αφουγκραστεί τις ανάγκες του συγχρόνου κόσμου και να κοιτάξει το μέλλον. Πολιτεύεται με ψευδαισθήσεις και αρκείται δυστυχώς στο λίγο, στο μικρό, στο ξεπερασμένο.

Δεν θα συμμετάσχω άλλο σε αυτή τη διολίσθηση. Διαψεύδω την οποιαδήποτε πιθανότητα υποψηφιότητας μου στις επερχόμενες εκλογές με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και ανακοινώνω την αποχώρηση μου από το κίνημα.

Πιστεύω ότι όσοι με γνωρίζουν καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοώ. Ευχαριστώ θερμά όλες και όλους με όσους συνεργαστήκαμε στενά και μοιραστήκαμε κοινές αγωνίες και όνειρα όλα αυτά τα χρονιά. Παραμένω πάντα στο πλευρό των συμπολιτών μου ως αρωγός στην διαρκή προσπάθεια για την ανάπτυξη και την εξέλιξη της ιδιαίτερης πατρίδας μου της Αρκαδίας»