Με τη Νέα Δημοκρατία να διατηρεί ισχυρό προβάδισμα -όπως καταγράφεται και στη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis και του Mega- και τα κόματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να διαγκωνίζονται για την πρωτιά στον λεγόμενο κεντροαριστερό χώρο, ο δρόμος προς τις δεύτερες κάλπες της 25ης Ιουνίου διεξάγεται με δεδομένο τον νικητή και ζητούμενο τον πήχη.

Και ο πήχης, όπως τον έθεσε εκ νέου χθες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. «Εξηγώ συνεχώς στον κόσμο γιατί επιθυμώ μία αυτοδύναμη κυβέρνηση, που είναι προϋπόθεση για να κάνω τις μεγάλες αλλαγές, που έχει ανάγκη ο τόπος. Κανείς δεν θα ήθελε μία ασταθή πλειοψηφία του ενός, δύο ή τριών βουλευτών. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει ότι μπορεί να ενσωματώσει στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους», τόνισε χαρακτηριστικά, χθες, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Το μήνυμα αυτό θα στείλει και σήμερα Παρασκευή, από το Λουτράκι και την Κόρινθο, όπου πρόκειται να βρεθεί. Μήνυμα που έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς, όπως έκανε σαφές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «οι μόνοι, που μιλάμε για το μέλλον της χώρας είμαστε εμείς, η Νέα Δημοκρατία».

Στο πλαίσιο αυτό, αποκάλυψε ποιο θα είναι και το πρώτο νομοσχέδιο ενδεχόμενης επόμενης κυβέρνησής του, αυτό της επικαιροποίησης του επιτελικού κράτους. Το δε δεύτερο θα αφορά στις προτεραιότητες της φορολογικής πολιτικής.

Την ίδια ώρα που η ΝΔ κοιτά προς το μέλλον, με ένα σαφές και κοστολογημένο πρόγραμμα, Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης διαγκωνίζονται ποιος θα εξαγγείλει περισσότερους φόρους και ποιος θα καταφέρει να παρουσιάσει την πιο «μαύρη» Ελλάδα. Χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε χθες τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ότι έχουν κρυφή ατζέντα στην οικονομία και δη στην φορολόγηση, λέγοντας ότι «αγαπούν εξίσου την υπερφορολόγηση».