Την άθλια άποψη που διατύπωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Αθανασίου για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών σχολίασε με καυστικό ύφος το κυβερνών κόμμα με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η ΝΔ κάνει λόγο για διαγωνισμό κανιβαλισμού, τυμβωρυχίας, κυνισμού και χυδαιότητας στο κόμμα του Πολακισμού όπως αποκαλεί τη νυν αξιωματική αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής θα έπρεπε να διαγραφεί.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο διαγωνισμός κανιβαλισμού, τυμβωρυχίας, κυνισμού και χυδαιότητας στο κόμμα του Πολακισμού, τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζεται. Σε ένα κανονικό κόμμα ο βουλευτής Ν. Αθανασίου θα είχε ήδη διαγραφεί. Στον ΣΥΡΙΖΑ η λέξη ντροπή έχει χάσει το νόημά της».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά την πανηγυρική επιστροφή Πολάκη στα ψηφοδέλτια βρίσκονται ουσιαστικά σε έναν άτυπο διαγωνισμό λαϊκισμού για το ποιός θα κάνει την πιο χυδαία και προσβλητική δήλωση με στόχο κυρίως τον ίδιο τον πρωθυπουργό μετατρέποντας τον πολακισμό σε ιδεολογία και όχι σε μια τακτική που αποδίδει τη λογική των ακραίων οπαδών του κόμματος.

Σε αυτό συνέβαλε τόσο η περίπτωση Πολάκη όσο και η στάση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα όπως αυτή ξεδιπλώνεται τις τελευταίες ημέρες αφού έβαλε στο περιθώριο την στροφή στο… κέντρο.