Το παρατηρητήριο Fake News της ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά αναλυτικά σε όσα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι «Η Δόμνα Μιχαηλίδου αποκάλυψε πού μένει η 12χρονη», κάνοντας λόγο για αθλιότητα και εργαλειοποίηση ακόμα και τέτοιων ευαίσθητων υποθέσεων.

“Η αθλιότητα του εθισμένου στα fake news ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια!”, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά τονίζεται:

“Με αφορμή την καταγγελόμενη επίθεση κατά της 12χρονης, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Κουμουνδούρου επανέφερε τον ψευδή ισχυρισμό ότι δήθεν η Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της 12χρονης κοπέλας.

Η αλήθεια είναι ότι οι πληροφορίες για το πού βρίσκεται η 12χρονη, είχαν δοθεί από τον προηγούμενο δικηγόρο της οικογένειας, κ. Απόστολο Λύτρα, κατά τη διάρκεια αλλεπάλληλων τηλεοπτικών συνέντευξεών του τον Νοέμβριο του 2022 και αναπαρήχθησαν από πολλές μεγάλες ιστοσελίδες, εκπομπές κτλ.

Σε πολύ μεταγενέστερο χρόνο, η Υφυπουργός, στα πλαίσια κοινοβουλευτικού ελέγχου, κλήθηκε να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή κ. Κρίτωνα Αρσένη. Ο ερωτών Βουλευτής ζητούσε να μάθει τις ενέργειες που έχουν γίνει για την προστασία, την ψυχολογική στήριξη και τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας για την ανήλικη.

Η κ.Δόμνα Μιχαηλίδου, ως όφειλε, απάντησε στη Βουλή, βάσει των εκθέσεων των ομάδων παιδικής προστασίας των Δήμων Λευκάδος και Αθηναίων. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Ουδεμία νέα πληροφορία δεν έδωσε, πέραν όσων ήταν ήδη γνωστές.
Όλα τα ανωτέρω έχουν ήδη απαντηθεί εδώ και μήνες από την ίδια την Υπουργό. Παρ’ όλα αυτά, η αντιπολίτευση επιμένει να επαναφέρει ψευδείς ειδήσεις εργαλειοποιώντας με κυνισμό ακόμα και τόσο ευαίσθητες υποθέσεις και αδιαφορώντας σταθερά για την αλήθεια”.