Η Γαλλία κατέκτησε απόψε (10/10) την κούπα του Nations League. Επικρατώντας στον τελικό της Ισπανίας με 2-1. Για να το καταφέρουν οι «τρικολόρ» έπρεπε (όπως και στον ημιτελικό με το Βέλγιο) ν’ ανατρέψουν, στο «GIUSEPPE MEAZZA» του Μιλάνου, τα σε βάρος τους δεδομένα.

Οι «φούριας ρόχας» προηγήθηκαν με τον Ογιαρθάμπαλ στο 64′. Όμως η χαρά των Ιβήρων κράτησε μόνο δύο λεπτά. Ο Μπενζεμά στο 66′ και ο Εμπαπέ στο 80′ έφεραν τα… πάνω κάτω και «έστειλαν» την κούπα στο Παρίσι.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Γκαρθία, Λαπόρτ, Αλόνσο, Γκάβι (80′ Κόκε), Μπουσκέτς, Ρόδρι (84′ Φορνάλς), Τόρες (84′ Μερίνο), Ογιαρθάμπαλ, Σαράμπια (61′ Γιέρεμι)

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Κουντέ, Βαράν (43′ Ουπαμεκανό), Κιμπεμπέ, Παβάρ (79′ Ντιμπουά), Τσουαμενί, Πογκμπά, Ερναντέζ, Γκριεζμάν, Μπενζεμά, Μπαπέ

Το Βέλγιο τα δοκάρια, η Ιταλία τη νίκη και την 3η θέση

 

Νωρίτερα στον «μικρό τελικό» η Ιταλία επικράτησε, στο «ALLIANZ ARENA» του Τορίνο, του Βελγίου με το ίδιο σκορ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν κάθε δικαίωμα να τα βάζουν με τη… θεά τύχη. Αφού τρεις φορές είδαν την μπάλα -από προσπάθειες των Σαλεμάκερς στο 25′, Μπατσουαγί στο 60′ και Καράσκο στο 83’- να εξοστρακίζεται στο δοκάρι του Ντοναρούμα.

Κατάφεραν μόνο μια φορά να κουνήσουν δίχτυα, στο 86′ με τον Ντε Κετελάρε. Όμως, οι Ιταλοί το έκαναν δύο φορές. Μία με τον Μπαρέλα (46′) και μία με τον Μπεράρντι (64′ πεν) και πήραν τη νίκη.

ΙΤΑΛΙΑ : Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Έμερσον, Μπαρέλα (70′ Κριστάντε), Λοκατέλι, Πελεγκρίνι (71 Ζορζίνιο), Μπεράρντι (90+1′ Ινσίνιε), Ρασπαντόρι (65′ Κεάν), Κιέζα (90+2′ Μπερναντέρσκι)

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Ντεναγέρ, Βερτόνχεν, Καστάν, Βίτσελ, Τίλεμανς (59′ Ντε Μπρόινε), Σαλεμάκερς (59′ Ντε Κετελάρε), Βάνακεν, Μπατσουαγί, Καράσκο (87′ Τροσάρντ)