«Βαθύ κράτος είναι: να μην υπάρχουν κανόνες για τους ισχυρούς και τους φίλους τους», έγραψε πρόσφατα στο Twitter ο Νάσος Ηλιόπουλος.

 

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ

 

Ίσως αυτό που είπε να έχει την αξία του, όσον αφορά τους προσφάτως καταδικασθέντες από το Ειδικό Δικαστήριο. Αυτοί όντως επέδειξαν περιφρόνηση στους κανόνες και την πλήρωσαν.

Λέει επίσης πως «η πιο βαθιά δύναμη θεσμικής ανομίας είναι η ίδια η κυβέρνηση» και πως επί των ημερών της ζούμε στο πλαίσιο ενός κράτους «εργολάβων και λεηλασίας». Και κατηγορεί «γνωστή δημοσκοπική εταιρεία» ότι «σπεύδει να κάνει damage control» για τον πρωθυπουργό μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Όλες όμως οι εταιρείες που έκαναν μετρήσεις από τότε περίπου τα ίδια αποτελέσματα έβγαλαν.

Η αμφισβήτηση των σφυγμομετρήσεων είναι βέβαια πάγια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, η Κουμουνδούρου έπεται σε αυτές από τις αρχές του 2016, χωρίς να έχει περάσει ποτέ μπροστά, και στη διάρκεια μάλιστα του 2019 ηττήθηκε εκλογικά τρις.

Όπως ηττάται μέχρι σήμερα στις περισσότερες αρχαιρεσίες των συνδικάτων του Δημοσίου, των επιμελητηρίων, σχεδόν παντού. Ακόμα και στη ΓΕΝΟΠ ηττήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. By the way, να υποθέσουμε ότι στα ναυπηγεία που επαναλειτούργησαν επί Νέας Δημοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εκπροσωπείται καν συνδικαλιστικά;

 

«Δεν ήμουν ποτέ κνίτης»

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, πρώην υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και πρώην ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, είναι συμπαθής και ευγενής με τους δημοσιογράφους και πάντα πρόθυμος να τους εξυπηρετήσει. Η μόρφωσή του είναι υψηλής στάθμης. Είναι άλλωστε υποψήφιος διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου.

Διετέλεσε γραμματέας της Νεολαίας του Συνασπισμού και εκπροσωπεί τη γενιά των τριαντάρηδων του κόμματος. «Δεν ήμουν ποτέ κνίτης», έχει δηλώσει στη διάρκεια τηλεοπτικής αντιπαράθεσης με τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον οποίο χάνοντας την ψυχραιμία του αποκάλεσε «κλόουν», για να εισπράξει μια απάντηση με αναφορά στο «δήθεν μειλίχιο ύφος» του. Εδώ παγιδεύτηκε…

Του Νάσου Ηλιόπουλου δεν του πάνε οι υψηλοί τόνοι, είναι η αλήθεια. Ίσως ενίοτε να του επιβάλλονται από την περιρρέουσα πόλωση, αλλά, όπως και να έχει, δεν του πάνε, το επαναλαμβάνουμε, εκεί χάνει κατά κράτος.

Επί διετία και πλέον σήκωσε το βάρος της επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ ως εκπρόσωπος Τύπου και δεν φοβήθηκε να αντιπαρατεθεί με μπαρουτοκαπνισμένους στα ΜΜΕ αντιπάλους του. Τα όριά του είναι αυτά του κόμματός του και της ιδεολογίας και πολιτικής της Κουμουνδούρου. Εξ ου και ήρθε άλλο πρόσωπο προκειμένου να προσπαθήσει να τα υπερβεί διεισδύοντας στη μεσαία τάξη (που φορολογήθηκε βάναυσα την περίοδο 2015-2019), χωρίς επιτυχία όμως μέχρι στιγμής.

 

Γενικόλογες τοποθετήσεις

Κανείς δεν θα μπορούσε να ζητήσει περισσότερα πάντως από τον Νάσο Ηλιόπουλο. Έδωσε και εξακολουθεί να δίνει σκληρές μάχες για το κόμμα του, όπως αυτή που έδωσε ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων το 2019 απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη, λαμβάνοντας στον α΄ γύρο ποσοστό 16,98% και στον β΄ γύρο 34,75%.

Για πρόσωπο «που δεν ξέρει να χάνει» είχε μιλήσει προτού αναγγείλει την υποψηφιότητά του για τον δήμο ο Αλέξης Τσίπρας, σηκώνοντας ψηλά τον πήχυ. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι τη δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» δεν την εγκατέλειψε ο Νάσος Ηλιόπουλος, παρά το βάρος των καθηκόντων του ως εκπροσώπου Τύπου και αυτό εσωκομματικά του έδωσε πόντους.

Του αρέσει να αναδεικνύει τη δουλειά των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και συχνά αναπαράγει στο Twitter τις δραστηριότητες και τα λεγόμενά τους. Ακολουθεί όμως την πεπατημένη της Κουμουνδούρου με γενικόλογες τοποθετήσεις, μιλώντας για κυβερνητικά στελέχη που «κάνουν πλιάτσικο στους δημόσιους πόρους» και «θεωρούν τη Δημοκρατία πολυτέλεια».

 

Δεν αποτελεί την εξαίρεση

Μήπως να του υπενθυμίσει κάποιος ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το λαϊκό κόμμα που θεμελίωσε τη σύγχρονη Δημοκρατία μας; Η Αριστερά πάντα αρεσκόταν και εξακολουθεί να αρέσκεται στη ρητορική και ακτιβιστική υπερβολή. Ο Νάσος Ηλιόπουλος δεν αποτελεί εδώ την εξαίρεση.

Ο πρώην υφυπουργός απορρίπτει τη θεωρία των δύο άκρων και λέει ότι «αυτοί που αγωνίζονται για τη ζωή δεν αποτελούν το άλλο άκρο των δολοφόνων». Και σημειώνει ότι «υπάρχει ένας άλλος κόσμος που παλεύει ενάντια στη βαρβαρότητα».

Βέβαια, μιας και του αρέσει η Ιστορία, όπως αποδεικνύεται από τα εκ μέρους του συνεχή RT στο Twitter των αναρτήσεων του ΑΣΚΙ, ίσως θα έπρεπε να ρίξει μια ματιά στις αναρίθμητες βαρβαρότητες εκ μέρους των διαφόρων «σοσιαλιστικών» καθεστώτων του παρελθόντος, αλλά και του παρόντος.

Ίσως, π.χ., να ενημερωνόταν για τους πολλούς πολιτικούς κρατουμένους στην Κούβα και για τα νέα παιδιά που συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις του θέρους του 2021 στο νησί και καταδικάστηκαν σε πολυετείς φυλακίσεις.