Απίστευτα και συνάμα εντελώς τραγικά πράγματα εξακολουθούν και συμβαίνουν στα σύνορα της χώρας. Μετά τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες, νέο βίντεο, στο οποίο φαίνεται πώς μετανάστες αιχμαλωτίστηκαν από «πολιτοφύλακες» στον Εβρο, κάνει το γύρο του Διαδικτύου. Ενας άντρας που είναι ντυμένος με στρατιωτικά ρούχα ακούγεται να λέει στο βίντεο ότι έπιασε «άλλους 4 καλούς επενδυτές» και αναρωτιέται «πού είναι οι Αρχές». 

Υπενθυμίζω στους αναγνώστες μας ότι οι 13 συνολικά μετανάστες που συνελήφθησαν και κρατούνταν παράνομα σε τρέιλερ από τους «σερίφηδες» του Εβρου τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά την απολογία τους. Οι δικαστικές αρχές, με την απόφασή τους κατόπιν των απολογιών, θα καταδείξουν αν το αφήγημα των αυτόκλητων σερίφηδων θα καταρρεύσει και αν οι μετανάστες επιχείρησαν ή όχι να βάλουν φωτιά στην ευρύτερη περιοχή στην οποία συνελήφθησαν. 

Λοιπόν για να τελειώνουμε, γιατί αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει πουθενά αλλού στον πλανήτη. Κανένας πολίτης δεν έχει δικαίωμα να συλλαμβάνει άλλους πολίτες. Το δικαίωμα αυτό συνταγματικά και ποινικά το έχουν μόνο οι αρμόδιες αρχές. Κανένας άλλος και πουθενά δεν αναγράφεται κάτι τέτοιο. Αλίμονό μας εάν φτάναμε στο σημείο να κυκλοφορούν πολίτες με χειροπέδες στην τσέπη. Η κοινωνία θα είχε μετατραπεί σε πραγματική ζούγκλα. Ο καθένας θα έκανε ό,τι ήθελε και τα Σώματα Ασφαλείας δεν θα είχαν κανέναν λόγο ύπαρξης. 

Αυτή την κοινωνία θέλουμε να φτιάξουμε; Με τιμωρούς που επειδή δεν συμπαθούν τον έναν ή τον άλλον θα λειτουργούν ως σερίφηδες με τις χειροπέδες στην τσέπη; Λοιπόν να προσγειωθούν ορισμένοι στην πραγματικότητα. Και το κυριότερο να κάνει τη δουλειά της η Αστυνομία και να συλλάβει όσους πιστεύουν ότι μπορούν και πρέπει να υποκαταστήσουν το ρόλο της. 

Το σύνταγμα και οι νόμοι είναι ξεκάθαροι. Υπάρχουν οι αρμόδιες αρχές και μόνο αυτές πρέπει να συλλαμβάνουν όσους εγκληματούν και διαπράττουν βαριά ποινικά αδικήματα. Κανένας άλλος δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις Αρχές. Να τελειώνουμε με αυτές τις γραφικότητες, που στο τέλος θα γίνουν πολύ επικίνδυνες ενέργειες για την ίδια χώρα και τους πολίτες της. 

Διαφημιστική καμπάνια για τις νέες ταυτότητες 

Δεν πρόκειται να αφήσει η κυβέρνηση το θέμα των ταυτοτήτων να αξιοποιηθεί από κύκλους φανατισμένων που μάλιστα ετοιμάζουν συλλαλητήρια. Η κυβέρνηση ετοιμάζει μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία για τις νέες ταυτότητες. Η καμπάνια θα έχει δύο βασικές παραμέτρους. Η πρώτη θα εστιάσει στη χρησιμότητα των νέων ταυτοτήτων και η δεύτερη θα επικεντρώνεται στο γιατί ο πολίτης δεν θα πρέπει να φοβάται τις νέες ταυτότητες. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι νέες ταυτότητες θα παρουσιαστούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Εκεί θα μάθουμε τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού…