Να έρθουν Ελλάδα θέλουν οι Ιταλοί: “Δεν έχουμε πανούκλα”

56

Οι ιταλικές εφημερίδες σε κύρια άρθρα τους κατηγορούν την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να θεωρούν την Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία και τους πολίτες τους μη δεκτούς για διακοπές στα νησιά μας!

Μεγάλη προσβολή έστω και αν «φέρουμε ευθύνη κι εμείς (οι Ιταλοί) που δεν φροντίσαμε να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό αποτελεσματικά. Όπως οι Έλληνες!», «Δεν έχουμε πανούκλα φίλοι Έλληνες» καταλήγουν τα δημοσιεύματα με πικρία.

Το θέμα πήρε έκταση και στην ιταλική κυβέρνηση.

Έτσι ο υπουργός εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο αποφάσισε να επισκεφθεί τον Ιούνιο την Αθήνα προκειμένου να συναντήσει τους υπουργούς Εξωτερικών και Τουρισμού. Δεν αποκλείεται να καθορισθεί μέχρι τότε ραντεβού και με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!

Ασφαλώς και ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Κόντε θα διευθετήσει το θέμα στη συνάντηση που θα έχει με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Συνοδό Κορυφής των Βρυξελλών στις 18 και 19 Ιουνίου.

Οι θέσεις των ιταλικών Μ.Μ.Ε οφείλονται στην ανακοίνωση με τα 29 ανοιχτά αεροδρόμια των ξένων κρατών από τα όποια οι πόρτες επισκεψιμότητας της χώρας μας θα είναι ανοιχτές. Για άλλες θα ισχύσει όπως είναι γνωστό η 14ημερη καραντίνα…

Μ.Μ.

Διαβάστε ακόμα:

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr