Μυρίζει μπαρούτι στον ΣΥΡΙΖΑ – Ετοιμάζονται για σύγκρουση οι “53+” του Τσακαλώτου με τους προεδρικούς

by Manifesto

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναμένεται να πάρουν μέρος αρκετές εκατοντάδες στελέχη.

Ανδρέας Παπαδόπουλος
Το βασικό επίδικό της είναι οι προγραμματικές αποφάσεις που θα ληφθούν και οι οποίες σε πολύ μεγάλο βαθμό θα αποτελέσουν το λεγόμενο «κυβερνητικό πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο τελικώς θα εγκρίνει το συνέδριο. Το τελευταίο αναμένεται να αποτελέσει εστία σύγκρουσης μεταξύ των δύο βασικών πλευρών του κόμματος, καθώς η εσωκομματική αντιπολίτευση πιέζει για τον χρόνο διεξαγωγής του. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η πλευρά της «Ομπρέλας», η οποία αποτελείται κυρίως από τη συμμαχία των «53+» του Τσακαλώτου με τα ιστορικά στελέχη του κόμματος (Βούτσης, Φίλης, Σκουρλέτης) και με άλλους ισχυρούς κομματικούς παράγοντες, όπως ο Παπαδημούλης, ο Βίτσας και ο Πουλάκης, θεωρεί ότι οι συσχετισμοί είναι πλέον μοιρασμένοι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύγκρουση θα είναι αρκετά σκληρή, όπως φαίνεται και από τα όσα λένε στελέχη της μειοψηφίας για τους προεδρικούς.
πηγή: parapolitika.gr

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα