Μπράβο για την Ιταλία αλλά υπάρχει και η Ισπανία

319

Η πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα να σηκώσουν την ιταλική σημαία στα κτίρια ευθύνης τους είναι άξια συγχαρητηρίων. Είναι όμως και ελλειπής. 

Και αυτό γιατί δεν είναι μόνο η Ιταλία. Φαίνεται να το κατάλαβε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας η οποία έσπευσε να καλύψει την παράλειψη στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης  στον ισπανικό λαό.

Εν ολίγοις η σημαία της Ισπανίας έπρεπε να βρίσκεται δίπλα σε εκείνη της Ιταλίας. Και συμβολικά και ουσιαστικά. Η Ισπανία βιώνει μια αντίστοιχη κρίση με εκείνη της γειτονικής μας χώρας μετρώντας χιλιάδες νεκρούς. Σήμερα Παρασκευή, έχουν ξεπεράσει τους 10.000.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Με τις χώρες του Νότου θα πρέπει να παραμείνουμε μια γροθιά. Τα συμφέροντά μας είναι κοινά ενώ αντιμετωπιζόμαστε ως οι παρίες της ΕΕ, εξακολουθούμε να είμαστε τα «γουρούνια», τα PIGS. Μας αντιμετώπισαν έτσι στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, το πράττουν και σήμερα οι χώρες του Βορρά με τη Γερμανία να δίνει το σύνθημα και οι υπόλοιπες να ακολουθούν. Το σημερινό μήνυμα Ρέγκλινγκ ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε να ξεχάσουμε το κορωνο-ομόλογο και να βολευτούμε με το κορωνο-μνημόνιο είναι σαφές.

Και σε αυτό το μήνυμα πρέπει να απαντήσουμε. Ας σηκώσουμε λοιπόν και την σημαία της Ισπανίας δίπλα σε εκείνη της Ιταλίας και της Ελλάδας. Θα είναι ένα πρώτο βήμα που θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr