Στην Κουμουνδούρου η κατάσταση θυμίζει φουρτουνιασμένη θάλασσα. Η εσωκομματική αντιπολίτευση της «Ομπρέλας» έχει εκφράσει διαχρονικά τη διαφωνία της για τα πρόσωπα που έχουν χρησιμοποιηθεί από το χώρο του σταρ σίστεμ, με ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα και της «προεδρικής φρουράς», και που δεν έχουν καμία σχέση με τις παραδοσιακές αρχές του κόμματος.

Αν και μέχρι τις εκλογές θα ακολουθηθεί πολιτική χαμηλών τόνων, όλοι ετοιμάζονται για την παρέμβαση που θα κάνουν από το ίδιο το βράδυ των εκλογών, μετά την ήττα του Αλ. Τσίπρα. Πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας, ιστορικό στέλεχος του κόμματος, είπε σε στενό συνεργάτη του πρόεδρου –πιο στενό δεν γίνεται– ότι κάποιος θα πρέπει να πάρει την ευθύνη για την επιλογή του Αλέξη Γεωργούλη.

Λίγη ώρα νωρίτερα είχε μάθει διάφορες λεπτομέρειες που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν στον επιλεγέντα, από τον Αλ. Τσίπρα, Αλ. Γεωργούλη. Θύμισε μάλιστα στον συνεργάτη του προέδρου ότι στην παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών ο Αλ. Τσίπρας είχε κάνει λογοπαίγνιο με το όνομα του Αλ. Γεωργούλη που είναι το ίδιο με το δικό του.

Ο παραδοσιακός θεσμικός παράγοντας του ΣΥΡΙΖΑ είπε στον συνεργάτη του προέδρου κάτι που μόνο ως αποφόρτιση της κατάστασης ερμηνεύεται, «αφού η κυβέρνηση δεν έχει φέρει νόμο για λίστα στις ευρωεκλογές, τότε τη λίστα στις ευρωεκλογές θα την επιβάλουν τα όργανα του κόμματος», του είπε, για να μεταφερθεί αρμοδίως.

Συμπλήρωσε, δε, με νόημα «αν δεν έχουμε άλλες εξελίξεις πριν, μέχρι την επομένη χρονιά των ευρωεκλογών»… Και ο νοών νοείτω…