«Μπλόκο» από τη Βουλή στη νέα συμφωνία για το Brexit

23

Νέο εμπόδιο για τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, σχετικά με το Brexit, καθώς ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκοου, μπλόκαρε την προσπάθεια να συζητηθεί και να τεθεί σε ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο η νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Μπέρκοου εξήγησε πως ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει τίποτα από το Σάββατο (19/10), όταν ο Τζόνσον ηττήθηκε για μία ακόμη φορά, καθώς οι βουλευτές ψήφισαν τροπολογία που προβλέπει ότι πρώτα θα περάσει η σχετική νομοθεσία και μετά θα ψηφίσουν τη συμφωνία του Brexit.

«Αν γινόταν πάλι συζήτηση για αυτό το θέμα στη Βουλή, θα αποτελούσε επανάληψη και θα ήταν ανάρμοστο», εξήγησε ο Μπέρκοου μιλώντας στους βουλευτές.

Όπως είπε, η βρετανική κυβέρνηση έχει ακόμη την ευκαιρία να περάσει τη συμφωνία από το κοινοβούλιο εγκαίρως ώστε να αποχωρήσει η χώρα μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ο Τζόνσον «απογοητεύτηκε» με την απόφαση αυτή, λέγοντας ότι η ενέργεια του προέδρου της Βουλής αρνείται στην κυβέρνηση την ευκαιρία να υλοποιήσει τη βούληση του βρετανικού λαού. Όπως είπε, η κυβέρνηση θα φέρει προς συζήτηση τη νομοθεσία για το Brexit αυτή την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζόνσον, μετά την ήττα του το Σάββατο στη Βουλή, έστειλε- όπως ήταν υποχρεωμένος από τον νόμο- αίτημα στις Βρυξέλλες για παράταση του Brexit. Όμως, μαζί με αυτό το αίτημα έστειλε επιστολή στην οποία εξηγούσε γιατί ο ίδιος θεωρεί λάθος το να καθυστερήσει ξανά η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr