Μπλόκα στα διόδια και αυστηροί έλεγχοι για τους επίδοξους εκδρομείς του Πάσχα

by news

Μπλόκα κατά μήκος των εθνικών οδών, αλλά και στους παράδρομους, στα λιμάνια και τα πορθμεία της χώρας, με τη χρήση drone και ελικοπτέρων και εξονυχιστικές διασταυρώσεις στις βεβαιώσεις για κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις περιλαμβάνει το σχέδιο της ΕΛΑΣ προκειμένου να αποτραπεί η εξόρμηση στα χωριά ενόψει του Πάσχα. Οι έλεγχοι εντείνονται από σήμερα, κυρίως στα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας, ενώ όποιοι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα για διαπεριφεριακή μετακίνηση θα κάνουν αναστροφή στα διόδια και θα γυρίζουν πίσω.

Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στην έξοδο από τις πόλεις, ειδικά στην έξοδο από την Αθήνα. Και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά (…) Μπορούμε κάλλιστα να κάνουμε το Πάσχα μας στην Αθήνα. Μπορεί κάλλιστα κάποιος να πάει στην παραλία, μπορεί να πάει στα πάρκα, μπορεί να πάει στα βουνά της Αττικής. Θα συνιστούσα πραγματικά να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις της πολιτείας” δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον Alpha υπενθυμίζοντας ότι “από τις 15 Μαΐου θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις εντός της χώρας, αν κάποιος θέλει ντε και καλά να κάνει ένα Σαββατοκύριακο ας περιμένει δύο εβδομάδες ακόμα”.

«Οι έλεγχοι είναι αυστηροί όχι μόνο στην Αττική, αλλά σε όλη την επικράτεια. Περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στα μέτρα για το Πάσχα. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι πολίτες να παρουσιάζουν έγγραφα για αγροτικές εργασίες ή για ιατρικές επισκέψεις, προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν από τα διόδια και στο αυτοκίνητο να είναι όλη η οικογένεια με τις αποσκευές της», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

«Ελέγχονται με μεγάλη προσοχή τα σχετικά έγγραφα που επιδεικνύουν πολίτες στους αστυνομικούς προκειμένου να μεταβούν σε άλλη περιφέρεια», σημειώνουν ακόμη οι ίδιες πηγές και εξηγούν: «Σε περίπτωση που κάποιοι προσπαθήσουν να ξεγελάσουν την Αστυνομία, προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν από τα διόδια, εκτός από τα τσουχτερά πρόστιμα, υπό προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξουν και ποινικές κυρώσεις». 

Υπομονή, λοιπόν, είναι αυτό που συστήνει η κυβέρνηση έως την απελεύθερωση των μετακινήσεων, με το σίγουρο να είναι οι αυστηροί έλεγχοι της ΕΛΑΣ για τους επίδοξους εκδρομείς του Πάσχα. Οι μετακινήσεις εκτός νομού θα είναι δυνατές μόνο για λόγους υγείας, αγροτικές εργασίες, κτλ.

Σχετικές ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύουν για το Πάσχα, αναμένεται να κάνει σήμερα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και την Μ. Παρασκευή ισχύουν οι απαγορεύσεις για τις διαδημοτικές μετακινήσεις. Εκτός του δήμου κατοικίας οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

Σε ό,τι αφορά το ωράριο κυκλοφορίας, την Μεγάλη εβδομάδα η κυκλοφορία θα επιτρέπεται από τις 5 το πρωί έως τις 10 το βραδύ ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα το ωράριο διαμορφώνεται από τις 5 το πρωί μέχρι και τις 11 το βράδυ.

 

 

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα