Για τις πληροφορίες που θέλουν το αρμόδιο υπουργείο να επιλέγει τους Γοργοβίτες στην Καρδίτσα για να κάνει νέα δομή προσφύγων μίλησε, τη Δευτέρα (13 Γενάρη 2020), στην ΕΡΑ Βόλου ο βουλευτής ΝΔ, Γιώργος Κωτσός.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δεν υπάρχει καμία απόφαση ότι θα γίνει δομή προσφύγων στους Γοργοβίτες ή τουλάχιστον ο ίδιος δεν γνωρίζει κάτι περί αυτού, όπως τόνισε.

Ο καρδιτσιώτης βουλευτής παραδέχθηκε ότι το προσφυγικό/μεταναστευτικό είναι μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να υπάρξει λύση για αυτούς τους ανθρώπους αλλά όπως τόνισε είναι περίπλοκο και σε μια αποστροφή του λόγου του “συνέκρινε” την τραγωδία που βιώνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες με το πρόβλημα με τους “ΧΥΤΑ” τους οποίους ως γνωστόν κανένας δήμαρχος δεν θέλει στην περιοχή του.

Σε παρατήρηση της δημοσιογράφου που έδινε τη συνέντευξη ότι δεν μπορεί να υπάρξει “σύγκριση” του προσφυγικού με τους ΧΥΤΑ, ο Γ. Κωτσός ανασκεύασε- προς τιμήν του- αμέσως και ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν στις προθέσεις του να τα “συγκρίνει” αυτά τα δύο ζητήματα, προσθέτοντας ότι για όλους αυτούς τους ανθρώπους πρέπει το ελληνικό κράτος να φροντίσει για την παραμονή τους στη χώρα μας με ανθρωπιά και όπως ταιριάζει στην Ελλάδα που είναι ένα σύγχρονο και δημοκρατικό κράτος.