Μπέρδεψε τους άνδρες με… γυναίκες

183

Συμβαίνουν κι αυτά, μέρες που ‘ναι. Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που είναι αρμόδια για την επιλογή των μελών των ανεξάρτητων Αρχών (με πλειοψηφία 3/5 πλέον με το νέο Σύνταγμα), τέθηκε το θέμα της κάλυψης τριών κενών θέσεων της Αρχής Διασφάλισης του Απόρρητου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε με τον έναν εκ των τριών προτεινομένων από τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, διαφώνησε όμως με τους άλλους δυο και μάλιστα κατέθεσε στη συνεδρίαση τα βιογραφικά δύο άλλων κυρίων που, κατά τη γνώμη του, πληρούσαν περισσότερο τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Ελα όμως που ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Κατρούγκαλος επικαλέστηκε την ποσόστωση, λέγοντας ότι ο ένας πρέπει να είναι γυναίκα. Τον ιδιότυπο αυτό γρίφο, το πώς θα δεχθεί, δηλαδή, την πρόταση Κατρού- γκαλου για επιλογή γυναίκας, ενώ οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αφορούσαν άνδρες, κλήθηκε να λύσει ο Τασούλας.

Ο οποίος πάντως το αντιμετώπισε με χιούμορ απαντώντας στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θεωρεί εξαιρετικά κολακευτικό το να περιμένουν να καταφέρει κάτι τέτοιο, πλην όμως είναι αδύνατον…

Η ευαισθησία για την ποσόστωση δεν κράτησε πολύ, πάντως, και συμφώνησαν σε τρεις άνδρες.

από τον Μικροπολιτικό των Νέων

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr