Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δηλώνει ότι το Ισραήλ θα ολοκληρώσει την αποστολή του για την ανατροπή του καθεστώτος του Ιράν.
Νέα προειδοποίηση προς το Ιράν απευθύνει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, την ώρα που παραμένει υψηλή η ένταση στη Μέση Ανατολή και εντείνονται οι φόβοι για νέα ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διαμηνύει ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να προχωρήσει μέχρι τέλους στην επίτευξη του βασικού στρατηγικού της στόχου, που όπως ο ίδιος τον περιγράφει είναι η ανατροπή του ιρανικού καθεστώτος, υποστηρίζοντας ότι η Τεχεράνη βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και «παλεύει για τη ζωή της».
Ο Νετανιάχου, μάλιστα, προειδοποιεί ευθέως την ιρανική ηγεσία ότι οποιαδήποτε νέα επίθεση εναντίον του Ισραήλ θα προκαλέσει απάντηση πρωτοφανούς έντασης, ενώ οι δηλώσεις του αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα ενόψει της εβραϊκής εορταστικής περιόδου και της έναρξης του Ρος Ασανά την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, συνδέει τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023 με την αποδυνάμωση των πυρηνικών και πυραυλικών δυνατοτήτων του Ιράν, επιμένοντας ότι η στρατιωτική πίεση στην Τεχεράνη έχει ήδη επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα.
Το μήνυμα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να «ολοκληρώσει την αποστολή» της, που όπως είπε είναι η ανατροπή του ιρανικού καθεστώτος, δηλώνοντας πως «το τέλος του πλησιάζει».
«Το καθεστώς είναι αδύναμο, παλεύει για τη ζωή του, κλονίζεται» ανέφερε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση που η Τεχεράνη «κάνει το λάθος» να επιτεθεί στο Ισραήλ, θα υποστεί ένα πλήγμα «που δεν μπορεί καν να φανταστεί».
Οι δηλώσεις του έρχονται εν μέσω ανησυχιών ότι το Ιράν ενδέχεται να προχωρήσει σε επίθεση κατά του Ισραήλ στη διάρκεια της εβραϊκής εορταστικής περιόδου, η οποία ξεκινά την επόμενη εβδομάδα με το Ρος Ασανά.
Ο Νετανιάχου είχε προχωρήσει σε ανάλογες δηλώσεις και την Πέμπτη, χαρακτηρίζοντας ως «κεντρική αποστολή» του Ισραήλ την ανατροπή του ιρανικού καθεστώτος.
Παράλληλα, αναγνώρισε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ από την εισβολή και τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου 2023, υπό την ηγεσία της Χαμάς, συνέβαλαν στην αναχαίτιση των ιρανικών πυρηνικών και πυραυλικών απειλών.