Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια και να τα φέρει σε ένα επίπεδο αρκετά υψηλό προκειμένου να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο της, δήλωσε σήμερα Δευτέρα η αξιωματούχος της Fed Μισέλ Μπάουμαν.

“Περιμένω ότι θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τα επιτόκια επειδή πρέπει να επαναφέρουμε τον πληθωρισμό στο στόχο μας του 2% και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να φέρουμε σε καλύτερη ισορροπία τη ζήτηση και την προσφορά”, είπε η Μ. Μπάουμαν σε συνέδριο της Ένωσης Αμερικανών Τραπεζιτών (American Bankers Association) στη Φλόριντα.

Όταν τα επιτόκια φτάσουν σε επαρκώς περιοριστικό επίπεδο, θα πρέπει στη συνέχεια να διατηρηθούν εκεί για “κάποιο χρονικό διάστημα” ώστε να αποκατασταθεί η σταθερότητα των τιμών, πρόσθεσε η ίδια.

Η κ. Μπάουμαν ανέφερε επίσης ότι μία εξαιρετικά ισχυρή αγορά εργασίας παράλληλα με τον μετριασμό του πληθωρισμού σημαίνει πως η λεγόμενη “ήπια προσγείωση” της οικονομίας παραμένει εφικτή, αν και επισήμανε ότι πρόκειται για μία “ασυνήθιστη” εξέλιξη γενικά.